10 helppoa tapaa parantaa palautumistasi ja saada energiaa!

Oletko joskus miettinyt, miten voisit parantaa palautumistasi ja saada lisää energiaa päiviisi?

Näitä vinkkejä noudattamalla voit parantaa fyysistä ja henkistä hyvinvointiasi ja nauttia elämästäsi!

Liikunta ja terveellinen ravinto ovat avaimia kehon ja mielen palautumiseen, mutta unohtamatta lepoa, hyvää unta, stressinhallintaa, sosiaalisia suhteita ja rentoutumista. Pienin askelin kohti terveellisempää elämäntapaa saamme lisää energiaa ja parempaa palautumista päivittäisessä elämässämme.

10 helppoa tapaa parantaa palautumistasi ja saada energiaa!

 

 1. Liikunta:

  Liikunta on tärkeä osa palautumista. Liikunta on tärkeää, jotta voimme pysyä terveinä ja hyvinvoivina. Se auttaa meitä palautumaan ja voimme nauttia elämästämme. Liikunta on tärkeää, jotta voimme pitää kehomme ja mielen terveenä. Se auttaa meitä rentoutumaan ja saamaan energiaa. Se auttaa meitä myös pysymään aktiivisina ja saamaan tarvittavaa liikuntaa.

  Kun liikumme säännöllisesti, voimme saada monia terveyshyötyjä. Se auttaa meitä vähentämään stressiä ja parantamaan mielialaamme. Se auttaa myös vahvistamaan lihaksiamme ja luustoamme.

  Joten, jos haluat pysyä terveenä ja hyvinvoivana, sinun tulisi liikkua säännöllisesti. Yritä siis liikkua säännöllisesti, jotta keho ja mieli ehtii palautua. Yritä liikkua vähintään 30 minuuttia päivässä.

  Liikunta voi olla mikä tahansa, kuten kävely, juoksu, uinti, pyöräily tai jumppa. Jos et ole tottunut liikkumaan, aloita rennolla liikkumisella ja madalla tavoitetta vaikkapa 10min/pvässä. Valitse liikuntamuoto, josta itse pidät. Voit siis aloittaa hyvin pienillä askeleilla ja lisätä liikuntaa asteittain. Voit myös yhdistää liikunnan ja hauskanpidon.

 2. Nukkuminen:

  Nukkuminen on todella tärkeää palautumisen kannalta. Nuku tarpeeksi. Palautumiseen tarvitaan riittävästi unta. Yritä nukkua vähintään 7-8 tuntia yössä. Laske aina mukaan nukahtamiseen kuluva aika.

  Jos nimittäin et nuku tarpeeksi, voit alkaa tuntea olosi väsyneeksi. Saatat jopa alkaa kokea mielialanvaihteluita. Siksi on tärkeää, että nukut vähintään 7-8 tuntia yössä.

  Jos et ole tottunut nukkumaan tarpeeksi, voi olla vaikeaa aloittaa. Mutta kun alat nukkua tarpeeksi, huomaat, että oloasi parantuu ja palautumisesi paranee. Joten, älä unohda nukkua tarpeeksi!

 3. Hyvä uni:

  Hyvä uni on tärkeä osa palautumista. Unen laatuun on hyvä kiinnittää huomioita. On tärkeää, että nukut laadukkaasti. Yritä välttää älylaitteiden käyttöä ennen nukkumaanmenoa ja varmista, että huoneesi on mukava ja rauhallinen.

  Voit myös yrittää rentoutua ennen nukkumaanmenoa, esimerkiksi kuuntelemalla rentouttavaa musiikkia tai lukemalla kirjaa.

  Nukkuminen ja hyvä uni ovat siis kaksi eri asiaa, huomioi tämä. Unen laatuun vaikuttaa moni asia, kuten ympäristö, nukkumapaikka, petivaatteet, ilmasto, ennen nukkumaanmenoa oleva ajanvietto, ruokailu ja hygienia. Jotta voisit saada lisää energiaa, pidä huolta hyvästä unesta.

 4. Stressinhallinta:

  Stressinhallinta on osa palautumista ja täten auttaa saamaan energiaa. Yritä välttää stressaavia tilanteita ja harjoittaa rentouttavia tekniikoita, kuten meditaatiota, hiljentymistä tai hengitysharjoituksia. Stressinhallinnalla voit parantaa palautumistasi ja saada mielenrauhaa, sekä energiaa.

 5. Ravitsemus:

  Ravitsemus ja ravitseva ruoka osana palautumista ja energian saamista. Terveellinen ruokavalio on tärkeä osa terveellistä elämäntapaa. Se auttaa meitä pysymään terveinä ja hyvinvoivina.

  Syömällä terveellisesti voimme siis auttaa kehoamme ja mieltämme palautumaan. Terveellisen ruokavalion avulla voimme saada tarvitsemamme ravintoaineet ja vitamiinit.

  Yritä syödä monipuolisesti ja välttää kaikkein epäterveellisimpiä ruokia, kuten rasvaisia, paistettuja ja makeita ruokia. Syö myös runsaasti hedelmiä ja vihanneksia, kalaa, kanaa ja muita proteiininlähteitä.

  Syö kuitenkin vain sellaista ruokaa, joka sopii sinulle ja tarkista myös onko ruokarytmisi kohdillaan. Ruokarytmi tarkoittaa 5 ateriaa päivässä, tasaisin väliajoin. Pieni napostelu pitkin päivää ja epäterveellinen ruoka ovat oikeita energiasyöppöjä.


  kirjaaminen

  Tottumuksen automatisointi ja seuranta MAKSUTON

  Ladattava
  Lataa tästä

  Lue lisää


 6. Liikunnan ja lepoajan yhdistäminen:

  Yritä yhdistää liikunta ja lepoaika. Yritä liikkua päivittäin, mutta älä ylikuormita itseäsi vaan muista yhdistää lepoaika suhteessa liikkumiseen. Palautuminen liikunnasta on aina muistettava, muuten keho ei ehdi mukaasi. Jos et ehdi palautua, ei energiasi voi lisääntyä.

 7. Veden juominen:

  Veden juominen on tärkeää palautumisen kannalta. Yritä juoda vähintään 6-8 lasillista vettä päivässä. Aloita esimerkiksi ruokailu aina vesilasillisella. Näin saat sen helposti osaksi päivittäistä rutiiniasi.

 8. Ulkoilu:

  Ulkoilu on hyvä tapa palautua. Yritä viettää aikaa luonnossa ja nauttia raikkaasta ilmasta. Ulkoilla voi ilman mitään tekemistä ja säällä kuin säällä.

 9. Sosiaaliset suhteet:

  Sosiaaliset suhteet ovat tärkeitä palautumisen kannalta. Yritä viettää aikaa ystäviesi ja perheesi kanssa. Jos se ei ole mahdollista, kokeile sosiaalisia suhteita vaikkapa sosiaalisen median ryhmien kautta. Tai osallistu johonkin toimintaan, jossa sosiaalisia suhteita voi syntyä.

 10. Rentoutuminen:

  Rentoutuminen on myös palautumista. Yritä rentoutua ja nauttia ajasta itsesi kanssa. Voit rentoutua kuuntelemalla musiikkia, lukemalla kirjaa tai katselemalla elokuvaa. Rentoutuminen itselle mieluisten asioiden kanssa palauttaa parhaiten. Myös lemmikkien kanssa vietetty aika ja rentoutuminen vaikkapa koiran tai kissan silittelyn ohessa, on tutkitusti palauttavaa. Rentoudu sinulle sopivalla tavalla.


Elämäntapamuutos – Onko siinä järkeä?

Elämäntapamuutos  Elämäntavat arvojen ja tavoitteiden suuntaan  Ristiriidan näkeminen  Uusien tapojen oppimista  Vanhojen tapojen päivittämistä  Rakkauden…

Lue lisää

Käytä 10 helppoa tapaa tarkistuslistana

Tämä 10 helpon tavan listaus toimii hyvin tarkistuslistana. Ymmärrät varmaan, että on täysin mahdotonta ottaa haltuun kaikkia osa-alueita kerralla.

Sen vuoksi onkin näppärää katsoa lista läpi ja poimia sieltä kulloinkin sinulle ajankohtainen elämänalue. Yhteen asiaan keskittyminen on oleellinen osa palautumista ja varsinkin silloin kun haluat saada itsellesi energiaa. Energiaa tulee palautumisen kautta.

On tärkeää löytää se oma tapa palautua ja huolehtia omasta hyvinvoinnista, jotta voi jaksaa paremmin. Palautumisen tukemiseksi on tärkeää ottaa huomioon oma fyysinen ja henkinen hyvinvointi, sekä löytää itselle sopivia tapoja. Se mikä toimii toisella, ei välttämättä sovi toiselle alkuunkaan.

Kokeile siis rohkeasti mikä toimii juuri sinulle!

Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua palautumisessa ja energian saamisessa.

Nyt haluaisin kuulla sinun mielipiteesi. Kolahtiko jokin näistä kohdista juuri nyt?

Kerro kommentteihin niin jutellaan aiheesta lisää.

Terkuin, Virpi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart