Aikaa ei koskaan ole tarpeeksi – Kuinka löytää rauha kiireen keskellä

Oletko koskaan tuntenut, että aikaa ei koskaan ole tarpeeksi ja aika vain karkailee käsistä? Päivät täyttyvät tehtävistä, mutta mikään ei koskaan tunnu riittävän.

Tämä jatkuva kiire ja ahdistus saa sinut tuntemaan itsesi uupuneeksi ja voimattomaksi. Mutta mitä jos ongelman ydin ei olisikaan ajanhallinnassa, vaan siinä, miten suhtaudumme aikaan ja omiin arvoihimme?

Aikaa ei koskaan ole tarpeeksi – Kuinka löytää rauha kiireen keskellä

Pysähdy hetkeksi ja mieti, mikä on sinulle tärkeää. Kun tunnistat omat arvosi, voit alkaa järjestää tekemisiäsi niiden mukaan. Tärkeintä ei ole ehtiä kaikkea, vaan keskittyä siihen, mikä tuo sinulle eniten iloa ja merkitystä.

Miten voit aloittaa?

Ensimmäinen askel on arvojen kartoittaminen. Kirjoita ylös, mitkä asiat ovat sinulle aidosti tärkeitä. Tämä voi olla:

  • perhe,
  • terveys,
  • ystävyys,
  • itsensä kehittäminen tai
  • mikä tahansa muu, joka resonoi syvällä sisimmässäsi.

Kun olet selvillä arvoistasi, voit alkaa järjestellä päivittäisiä tehtäviäsi niiden mukaan.

On nimittäin hirvittävän hankalaa järjestellä elämäänsä ja arjen touhuja, jos ei ole tietoinen siitä, mikä on itselle ensisijaista ja mikä on oikeasti sinun asioiden tärkeysjärjestys.

Muista, että kaikki lähtee pienistä muutoksista. Kyse ei ole elämän mullistamisesta päälaelleen jollakin suurella vippaskonstilla. Aloita pienillä askelilla, kuten varaamalla päivittäin aikaa itsellesi ja tärkeille asioille.

Varaa aluksi aikaa esimerkiksi omien arvojen kartoittamiseen. Oman nykytilanteen näkeminen mustaa-valkoisella on tosi tehokasta. Niin kauan kuin asiat on aina vain ajatuksen tasolla, ne usein jäävät myös sinne. Jossain vaiheessa on kannattavaa toimia ihan käytännön tasolla, jos haluaa jonkunlaista muutosta.

Yksi mitä suosittelen on se, että voit myös opetella sanomaan ”ei” niille tehtäville, jotka eivät tue arvojasi.

  • Näin vähennät stressiä ja
  • luot tilaa niille asioille, jotka todella merkitsevät.

”Kun elät arvojesi mukaan, aika tuntuu riittävän paremmin.”

Se vaan on niin. Jälkikäteen (kun elät arvoistasi käsin) sitä saattaa ihmetellä, miten kummassa joskus oli niin kiire kokoajan. Tämä ei tietenkään tarkoita, että kiire katoaisi kokonaan, mutta lupaan, että tunnet olosi rauhallisemmaksi ja hallitummaksi.

Kun keskityt siihen, mikä on oikeasti tärkeää, elämäsi saa uudenlaista syvyyttä ja merkitystä.

Muista antaa itsellesi armoa. Kukaan ei ole täydellinen, ja kaikkien meidän on välillä vaikea tasapainottaa kiireitä ja arvojamme.

”Kun keskityt elämään arvojesi mukaisesti, aika alkaa työskennellä puolestasi, ei sinua vastaan. Todellinen rauha löytyy siitä, että annat sille tilaa elämässäsi.”

Jos haluat lukea lisää tästä samasta aiheesta, tutustu tästä muihin saman aihepiirin artikkeleihin ja löydä lisää inspiroivia vinkkejä ja neuvoja!

Parhain terkuin, Virpi

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart