Suunnittele ruokaostokset etukäteen – helpota arkeasi!

Helpota arkeasi suunnittelemalla kuukauden ruokaostokset etukäteen!

(Maksuttoman työkalun voit ladata alhaalta –> artikkelin lopusta)

Suunnittele ruokaostokset etukäteen – helpota arkeasi!

En ole varmasti ainoa kotiäiti, jolla on joskus palanut käämi siihen ruokajuttuun. Käy kaupassa, osta ruokaa, tee ruokaa, mene kauppaan kun unohdit sen tän ja tuon, ja heitä roskiin kun kukaan ei syönytkään.

Tee ruokaa itsellesi, koska muut ovat jo syöneet. . . buaah. . .

Viimeksi kinuttiin kaupasta jogurttia, mutta tälläviikolla ei missään nimessä sitä samaa jogurttia, ei jogurttia ollenkaan.

”Mitä ruokaa tänään?” ”Milloin ruoka?”

Ei kai taas tota, ei toi enää oo mun lempiruokaa!

Niin. Pidemmittä puheitta.

Helpota arkeasi ja satsaa tulevaisuuteen

Tervetuloa ruokaostoksien suunnittelu. Uusi tapa hoitaa asia.

Myönnän heti alkuun, itseltäni se vaati hieman vaivaa ja viitseliäisyyttä. MUTTA.

Voi kuule, en vaihtaisi päivääkään pois tämän uuden järjestelyni kanssa. Sen jälkeen kun tein itselleni selväksi meidän keittiön kaappien sisällön, arkeni on helpottunut huomattavasti.

”Hyvin suunniteltu, on puoliksi tehty.”

”Kerran tehty työ moninkertaistaa mahdollisuudet saada asioita aikaan.”

Pistin mausteet menemään, vuodelta nakki ja muussi. Tuo ihana kurkuma, jota kerran käytin viisi vuotta sitten. Tai sitten se polttava chilijauhe, joka oli pakko hankkia kun reseptissä kehoitettiin. Näitä löytyy.

Poista elämästäsi turhat ruoka-ainekset, joita et kuitenkaan käytä

Eli pois kaapeista ne aineet, joita toivoisit käyttäväsi, mutta et kuitenkaan käytä.

Sekä kauppalistalta kaikki ne veks, mitkä lukee niissä hienoissa keittokirjoissa, joita ostetaan ja käytetään tasan sen äidiksi tulon jälkeen muutaman kerran, kunnes kirja pölyttyy kaapin perukoilla.

Keskitytään jatkossa ostamaan niitä aineksia, joita oikeasti käytämme ja jota perheessä oikeasti laitetaan suuhun, eikä bioroskikseen.

Eli haluan nyt puhua tärkeästä asiasta, jolla on minun arkeeni ollut ihan valtava vaikutus. Ensinnäkin olen säästänyt rahaa, käynyt kaupassa rauhassa ja nopeasti, sekä se tärkein. Hermot on ehjät ja äiti voi hyvin. Ja se on kuule aivan ihanaa!

En väitä, että kaikki olisi aina täydellistä, mutta parempaa kyllä. Ja se sopii minun kukkarolle, mielelle ja keholle enemmän kuin hyvin.

Jos siis sullekin on tuttua juttua, että joskus menee yksinkertasesti hermo ja korvista nousee savua kun ostit väärän hedelmän, niin ei hätää. Tee oikeasti kunnon suunnittelu, pysy ruoissa, joita menee.

Tee selväksi mitä tapahtuu – rutiinit helpottaa myös arkea

Niin sanotusti: Tee selvät sävelet miten se naisen keittiö oikein toimii. Tee selväksi mitä siellä syödään ja milloin. Rutiinit todistetusti tekevät arjesta helpompaa ja ennenkaikkea turvallisempaa.

Ja joskus voit kätevästi antaa kauppalapun jollekin muulle perheenjäsenelle, koska ehkä hekin rakastavat tämän jälkeen kaupassakäyntiä. (Toki voi olla, että haluat tehdä sen ihan itse. Onhan se nyt hyvänen aika nykyään niin helppoa ja nopeaa.)

Kauppalappu, jonka voit tarvittaessa kierrättää esim.viiden viikon välein. Siis oikeasti.

”Tee kerran, hyödynnä ikuisesti.”

Mieti miten helpolla pääset jatkossa, jos viitsit yhden kerran panostaa hieman enemmän. Minua se motivoi, koska näin edessäni sen lopputuloksen siellä. Ja voin sanoa, että kyllä kannatti!

Mennään vielä hetkeksi hyötyihin ja pian pääset lataamaan tekemäni työkalun, jos mielit kokeilla minun tyyliäni.

Kuukauden ruokaostosten etukäteen suunnittelu on helppo ja tehokas tapa helpottaa arkea

Arkea helpottaa siis kummasti, kun kuukauden ruoat ja ostokset on tiedossa etukäteen. Ei enää heräteostoksia (tai ainakin niitä on vähemmän) ja mikä tärkeintä, rahaa jää muuhunkin.

Etukäteen suunnittelusta on paljon hyötyä:

  • Arkesi sujuu jouhevammin ja
  • stressi vähenee.
  • Se auttaa sinua säästämään aikaa ja
  • rahaa, koska voit suunnitella ostokset etukäteen ja ostaa vain tarvitsemasi tuotteet.

Etukäteen suunnittelu auttaa myös välttämään ruokahävikin syntymistä, koska voit ostaa vain tarvitsemasi määrän tuotteita.

Kuukauden ruokaostokset suunnittelutyökalu

Ladattavan Kuukauden ruokaostokset -suunnittelutyökaluni sisältö on tämän kaltainen:

VAIHE 1 Ruoka-ainekset lista & taulukko

VAIHE 2 Valmistettavat ruoat viikkosuunnitelma

VAIHE 3 Ruokakauppalistat viikko & kuukausitaso

VAIHE 4 Budjetointi viikko & kuukausitaso + BONUS

(Voit siis ladata sen alta itsellesi.)

Miten voit aloittaa?

Jos haluat tehdä vapaasti niin ensinnäkin, tee lista ruoka-aineista, joita sinulla on. Tarkista, mitä ruokia sinulla on jo kotona ja mitä tarvitset ostaa. Tämä auttaa sinua välttämään ostamasta tarpeettomia tuotteita.

Kuukauden ruokaostosten etukäteen suunnittelun voit aloittaa siis keittiöstä, perehtyen kaappiesi sisältöön. Jos haluat jättää sen välistä, eikä se ole sinulle ajankohtainen, niin aloita suoraan ruokavalion suunnittelulla.

Suunnittele ruoat etukäteen

Suunnittele ruoat etukäteen, viikoksi tai kuukaudeksi kerrallaan. Itse käytin alussa kiertävää viiden viikon listaa.

Sen jälkeen voit aloittaa luomalla listan ruoka-aineista, joita tarvitset viikon aikana. Voit myös luoda viikon ruokalistan, joka sisältää kaikki tarvitsemasi ruoka-aineet.

Kun olet suunnitellut ruokavalion ja luonut ruokalistan, voit alkaa suunnitella ostoksia.

Mieti mistä ostat & laita hinnat ylös

Voit myös käyttää verkkokauppoja ja vertailla eri tuotteiden hintoja. Tämä auttaa sinua löytämään parhaat tarjoukset ja säästämään rahaa.

Muista siis laittaa hinnat ylös, sillä sen avulla voit budjetoida. Jatkossa tulet tietämään ruokien hinnat aina etukäteen.

Verkkokaupoista tehdyt ostokset voivat myös olla vaihtoehto ja ne voi olla helpompia, koska voit tehdä ostokset kotoa käsin. Kuljetus toki maksaa, mutta jos noudat niin se on tosi kätevää tehdä kotoa käsin. Myös ilta-alennukset voit hyödyntää ja saat säästöä, jos löydät listasi tuotteita silloin.

Kun olet valmis, voit tehdä ostokset kotoa tai lähteä ruokakauppaan ja nauttia tuloksista sitten pian sen jälkeen. Vaikutukset kuukausitasolla tulevat näkymään melko nopeasti. Siihen kuitenkin vaikuttaa oma panoksesi ja se, mitä teillä syödään ja mitkä ovat taloutenne kulutusmäärät.

Suunnittelu helpottaa arkea

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että kuukauden ruokaostosten etukäteen suunnittelu helpottaa arkea merkittävästi. Suunnittelu auttaa säästämään aikaa ja rahaa.

Ainakin minulla kävi näin, itseasiassa ihan sattumalta. Itse tein tämän helpottaakseni arkeani, mutta rahan säästö tuli sivuhyötynä kuin bonuksena!

Se auttaa hyvin välttämään tarpeettomia ostoksia ja vähentämään ruokahävikkiä. Suunnittelu auttaa myös varmistamaan, että tarvittavat tuotteet ovat aina saatavilla, mikä helpottaa ruoanlaittoa ja ruokailua.

Kun otat nämä osaksi arkeasi tulet hämmästymään, miten:

  • Kaupassa asiointi on helppoa & mukavaa
  • Ruoanteko on helppoa
  • Aikaa jää kaikkeen muuhun
  • Oman arjen suunnittelu on hauskaa
  • Pienillä muutoksilla on suuret vaikutukset
  • Oma olotila muuttuu

Kokeile siis suunnittelua ja löydä oma tyylisi tähän. Voit hyödyntää tekemääni ilmaista työkalua ja huomata, kuinka kuukauden ruokaostosten etukäteen suunnittelu voi helpottaa sun arkea.

Tutustu tähän maksuttomaan työkaluun, jonka avulla voit suunnitella ruokaostokset ja helpota arkeasi: Kuukauden ruokaostokset suunnittelutyökalu.

Parhain terkuin, Virpi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart