Itsensä kehittämiseen (11 x) Kirjavinkit

Itsensä kehittämiseen on olemassa lukuisia toimivia ratkaisuja. Yksi erittäin toimiva keino on lukea kirjoja. Tässä postauksessa esittelenkin 11 erittäin sopivaa kirjaa itsensä kehittämiseen.

Loppuun nostan esille näistä 11 kirjasta viisi kaikkein toimivinta kirjaa arkeesi. Niiden viiden kirjan avulla saat lisää vapautta, pääset eroon sinua haittaavista jutuista ja saat tilaa omille tunteillesi. Myös omannäköisen elämän kutkutellessa vatsanpohjassa, luvassa on kirjat, jotka todellakin vievät sinua eteenpäin.

Älä siis hukkaa aikaa vaan tutustu ja hyödynnä nämä kirjat itsesi kehittämisen polulla. Pidemmittä puheitta esittelyn pariin:

Itsensä kehittämiseen & itsetutkiskeluun kirjavinkit x 11

Esittelyssä 11 kirjaa

Kirjat:

 1. Tommy Hellsten – Ihminen tavattavissa ~ kohtaamisen taito
 2. Joona Luostarinen & Timo Hyväri – Sopeutumattomat ~ Tee intohimostasi tai osaamisestasi menestystarina
 3. Harri Virolainen & Ilkka Virolainen – Onnistunut muutos ~ Sisäisestä muutoksesta ulkoiseen muutokseen
 4. Mirja Sinkkonen – Äidiksi lapselleni
 5. Joyce Meyer – Auta minua antamaan anteeksi ~ Anteeksianto-silta menneisyydestä uusien mahdollisuuksien tulevaisuuteen
 6. Sirpa Palokari – Armollinen itsekuri

Oma ystäväkirja & päiväkirja:

         7. Leena Ståhlberg & Marjaana Herlevi – Omannäköinen elämä ~ Näin teet hyviä valintoja

         8. Millie O´neill (Suomennos Susanna Sjöman) – Mitä väliä? Epätäydellisyyspäiväkirja ~ Ihmisille, jotka pitävät itsestään sellaisina kuin                   ovat

Tehtäväkirjat:

         9. Katri Syvärinen – Löydä elämän taika ~ Inspiraatiota sisäiselle matkalle

         10. Petri Hiissa – Täydellinen kirja ~ Vapaudu täydellisyyden tavoittelusta

         11. Henriikka Haapatie – Uskalla elää ~ Enemmän rohkeutta ja elämäniloa

♥ Itsensä kehittämiseen & kohtaamiseen

itsensä kehittämiseen tommy ihminen tavattavissa

1. Tommy Hellsten – Ihminen tavattavissa ~ kohtaamisen taito

Tuo kaikkien itsensä kehittämisestä kiinnostuneiden (auttaja)ihmisten esikuva, Tommy Hellsten, on tälläkin kirjalla tuonut monien tietoisuuteen kohtaamisen jalon taidon. Myös jo heti kättelyssä Hellsten viittaa tilanteeseen maassamme. Siihen, miten auttajat voisivat tehdä työtänsä, saaden myös itse väsyä ja tarvita apua.

Olen seurannut vuosia Hellstenin ”touhua”, kirjallisuutta, ohjelmia ja kohtaamistoimintaa. Jos olisin varakkaampi kuin mitä olen, menisin heti kättelyssä hänen oppiinsa. Uskon, että on muitakin, jotka haaveilevat oppivansa suoraan esikuviltansa. Onneksi nykyaikana on mahdollisuus oppia ihan kotisohvalta käsin.

Jokaisella on täten mahdollisuus kehittää itseään ja ymmärtää ja kohdata toistansa. Tässä kirjassa ajatuksena onkin juuri se, miten kohdata itsensä. Itsensä kohtaaminen on tärkeä taito (edellytys) erityisesti auttamistyössä.

Jokainen auttamistyötä tehnyt tai tekevä tietää, kuinka tärkeää on panostaa omaan hyvinvointiinsa. Tämä kirja auttaa sinua ymmärtämään itseäsi paremmin. Saat tietää miten kohdata toinen ihminen ja oma itsensä (vaikka jo osaisit, tämä kirja antaa lisää).

Tämä kirja on ajaton, kuten mielestäni muutkin Tommyn kirjat. Ajattomiin teoksiin kannattaakin panostaa, jos tahdot ylläpitää omaa tasapainoasi. Kaikenkukkuraksi kirjat säilyvät kauan, joten vaikka somet häiväisi maapallolta, voit silti jatkaa oppimista ja sinulla on aina mieluista tekemistä.

◊ Itsensä kehittämiseen & toteuttamiseen

itsensa kehittamiseen tee intohimostasi

2. Joona Luostarinen & Timo Hyväri – Sopeutumattomat ~ Tee intohimostasi tai osaamisestasi menestystarina

Tätä kirjaa suosittelen sinulle, joka OIKEASTI TAHDOT JO TEHDÄ SITÄ MITÄ TAHDOT.

Ensinnäkin. Jos haluat jotain enemmän, kuin mitä nyt –> lue tämä.

Jos haluat elättää itsesi omalla intohimollasi –> lue tämä kirja.

Jos siis haluat olla osa yhteiskuntaa, mutta tuntuu, ettet vaan ole löytänyt sitä sun polkua –> tästä saat näkökantaa ja buustia sun tekemiseen.

Mikäs sen ihanampaa, kuin oikeasti tehdä sitä mistä nauttii. Jos jokatapauksessa haluat kokeilla yrittäjyyssiipiäsi, kannattaa siihen ensin panostaa tekemällä hyvät taustatyöt.

Lue kirjoja, kasva ihmisenä, lähde liikkeelle pienistä asioista.. etsi itsellesi jostain hyvää lukemista, kuten Joonan ja Timon kirja. Heidän tyyli kirjoittaa on konstailematon ja suora. Ja se on se mitä tarvit, kun mietit omaa osaamistasi ja intohimoasi.

Nimittäin, aina kun panostat itseesi, opiskelemalla itsestäsi lisää, kehityt ja kasvat huomaamattasi. Esimerkiksi oma yritystaipaleesi voikin olla juuri sen nurkan takana. Kun niin usein olen huomannut, että ihan kuin joku tarkkailisi, että oonkohan tosissani valmis panostamaan tähän. Tai olenko tosissani ja sitoutunut siihen, mitä teen.

Jos siis haluat varmistua tai tietää, oletko sitoutunut itsesi kehittämiseen ja tekemään osaamisestasi menestystarinan, niin tää on se kirja, mitä suosittelen sun tilanteeseen. Tämä kirja auttaa sua tekemään päätöksen. Saat tästä kirjasta lisää eväitä. Lisäksi saat tietää ne asiat, mitkä sun pitääkin tietää.

Kiitos siis tän kirjan kirjoittajille! Timo Hyväriä lainaten:

”Suurin osa ihmisistä pitää itseään järkevinä ja sopeutuvat siksi. Mutta yllättävän monesti he vain pelkäävät, uskovat typeryyksiin ja ovat tylsiä. Joskus kannattaa kapinoida. Joskus kannattaa jäädä porukan ulkopuolelle. Joskus kannattaa olla sopeutumaton.”

◊ Itsensä kehittämiseen & kasvamiseen

itsensa kehittamiseen ilkka

3. Harri Virolainen & Ilkka Virolainen – Onnistunut muutos ~ Sisäisestä muutoksesta ulkoiseen muutokseen

Onnistunut muutos – kirja onkin sitten astetta laajempi teos itsensä kehittämiseen. Tän kirjan avulla ymmärrät todenteolla muutosprosessia entistäkin syvemmin. Tää on lukemisen arvoinen kirja, siitä ei ole epäilystäkään.

Muutosta halutessasi ja kun OLET OIKEASTI VALMIS tekemään käytännössä asioita, sun kannattaa hankkia tämä kirja. Lukisin tän kirjan myös niihin teoksiin, jotka kannattaa pitää itsellä jatkossakin. Muutos kun on elämänmittainen matka, eikä mikään pikapyrähdys.

Tässä on eväitä pidemmälle aikavälille, eikä tämän kirjan kanssa kannata edes kiirehtiä. Tätä suosittelenkin elämäntilanteeseen, jossa sulla on aikaa paneutua omaan muutosprossiin hieman syvemmin. Ja tehdä niitä päivittäisiäkin muutoksia.

Tämä on juurikin onnistuneen muutoksen tietopläjäys. Jos siis olet vailla superhyviä neuvoja pinttyneisiinkin tapoihisi (itse olin niin vailla ja sain mitä kaipasin), niin tutustu tähän kirjaan. Tää antaa sysäystä syvemmälle tasolle, sillä se sisältää myös käytännön harjoitteita, joita voit (ja kannattaa) laittaa heti käytäntöön.

♥ Itsensä kehittämiseen & ymmärtämiseen

itsensä kehittämiseen

4. Mirja Sinkkonen – Äidiksi lapselleni

Äidiksi tuleminen voi muuttaa elämänhallinnan suuntaa ja koko minä-käsitystä. Siksi onkin tärkeää pitää huolta myös tästä osa-alueesta, kun kyse on omasta hyvinvoinnista.

Tämä kirja on lempeä, mutta täyttä asiaa. Kirjoittaja Mirja Sinkkonen on psykologi ja terapeutti ja hän johdattelee rohkaisevasti äitiyden moninaisiin puoliin.

Lue tämä kirja, kun tarvitset tukea äitiyden haasteisiin tai muuten vain äitiyden ymmärtämiseen – suhteessa itseesi.

♥ Itsensä kehittämiseen

itsensä kehittämiseen auta antamaan anteeksi kirja

5. Meyer – Auta minua antamaan anteeksi ~ Anteeksianto – silta menneisyydestä uusien mahdollisuuksien tulevaisuuteen

Niin kristityt kuin ei kristityt, tarvitsevat anteeksiantoa. Se mitä eniten tarvitaan, on varmasti anteeksiannon taito.

Viha on viheliäinen seuralainen ja se kasvaa, jos se jää sisimpäämme. Vaikka viha on myös normaalia ja tervettä, on tärkeää tiedostaa, että tiedostamaton viha kätkee sisäänsä monia ikäviäkin seurauksia elämässämme.

Tämä kirja auttaa sinua antamaan anteeksi, kun sinua vastaan on rikottu. Kirja hoitaa sinun sisintäsi ja kuljettaa sinua eteenpäin anteeksiannon tiellä. Itsensä kehittämiseen tämä on erittäin syväluotaava, sillä aihe voi toisinaan olla melko arka.

Joycen kirjat ovat todella suosittuja. Eikä ihmekään. Hän kirjoittaa inhimillisellä ja ymmärrettävällä tavalla suoraan sydämeesi.

Ehdoton suositus tälle kirjalle! Lue ja avaa sydämesi anteeksiannon voimalle.

Lue myös: Pakko! Ethän Elä ”Pakon” Orjana?

◊ Itsensä kehittämiseen & kasvamiseen

itsensä kehittämiseen kirja

6. Sirpa Palokari – Armollinen itsekuri

Itsekurin & tahdonvoiman opetteluun saat tästä kirjasta, oikeastaan kaiken oleellisen. Kaiken huipuksi kirjan armollinen lähestymistapa on erittäin kasvattavaa ja kehittävää.

Muuttumisen perimmäinen (liikkeelle saava) voima on tahto. Lue tämä kirja, kun tahdot oppia ja pohtia omia ajatus -ja toimintamalleja. Tästä, jämäkällä mutta lempeällä otteella kirjoitetusta kirjasta, saat erittäin hyvät avut itsesi kehittämiseen. (sisältää myös pohdintatehtäviä)

Lyhyesti virsi kaunis, suosittelen!

♥ Itsensä kehittämiseen & suunnan löytämiseen

itsensä kehittämiseen kirja omannäköinen elämä

7. Leena Ståhlberg & Marjaana Herlevi – Omannäköinen elämä ~ Näin teet hyviä valintoja

Kun olet pohtimassa omaa suuntaa tai muuten vain omannäköinen elämä kiinnostaa, silloin tämä on sinulle. Tämän kirjan kattava määrä tehtäviä ja sen inspiroivat tarinat antavat rohkaisua ja voimaa polkuusi.

Kun olet vailla konkreettista tekemistä oman suunnan löytämiseen ja haluat panostaa ja tehdä valintoja, suuntaa silmäsi tämän kirjan teksteihin. Tässä omassa ”ystäväkirjassa” riittää puuhaa ja on mahtavaa, ettei sitä tarvitse lukea kronologisessa järjestyksessä. Voit valita omaan tilanteeseen sopivat kohdat ja tehtävät.

Tämä on hyödyllinen myös tilanteeseen, jossa tarvitset lisätietoa yleensä koskien päätöksiä ja valintoja. Kasvata itseluottamustasi tämän kirjan avulla. Saat myös eväitä vahvuuksien & itselle tärkeiden asioiden tunnistamiseen.

Ps. Hanki tämän kirjan kanssa myös oma vihko. Näin voit rustailla mietintöjäsi ja omaa polkuasi paremmin.

◊ Itsensä kehittämisestä –> hölläilyyn

itsensä kehittämiseen kirja mitä väliä

8. Millie O´neill (Suomennos Susanna Sjöman) – Mitä väliä? Epätäydellisyyspäiväkirja ~ Ihmisille, jotka pitävät itsestään sellaisina kuin ovat

Jos kyllästyttää olla aina niin vakava ja kaipaat hieman erilaista lähestymistapaa kuin yleensä, lue ja täytä tätä päiväkirjaa. Koska mitä väliä?

Tämä epätäydellisyyspäiväkirja on Susanna Sjömanin suomentama ja on siis Mille O´neillin käsialaa. Puhukoon kirjan sisältö tarpeellisen sinulle.

Sisältää viisi eri päiväkirjaa:

 • Kiittämättömyyspäiväkirja – niihin hetkiin kun haluaisit kaikkien painuvan hiiteen
 • Vetkuttelijan päiväkirja – joka opettaa, kuinka harhauttaa ajatuksensa pois kaikesta turhasta
 • Poissaolevuuspäiväkirja – päiviin, jolloin haluaisit olla missä tahansa muualla paitsi tässä ja nyt
 • Antimotivointipäiväkirjan – laiskoille ihmisille, joita ei vain kiinnosta pa*kaakaan
 • Bujokalenterin huonotapaisille – jossa raivataan tilaa asioille, joita et tule muuttamaan

Tämä on oltava, koska aina ei todellakaan kiinnosta kehittää itseään, vaikka rakastaakin sitä. Välillä vetelehtiminen on se mitä tarvitset.

♥ Itsensä kehittämiseen & henkiseen hyvinvointiin

itsensa kehittamiseen löydä elämän taika

9. Katri Syvärinen – Löydä elämän taika ~ Inspiraatiota sisäiselle matkalle

Vapautumiseen ja luovaan kirjoitteluun hyvä tehtäväkirja. Tätä kirjaa kun ei tarvitse säästellä, niin itselläni ei kauaa mennyt, kun se oli done!

Sikäli mahtavaa, sillä kirja vie mennessään. Kun tunteita purkaa ja on yhteydessä intuitioon – siinä on jokin flow.

Jos suoritat elämää tai olet joskus suorittanut, i feel you. Tästä saat apua kohdata itseäsi. Vapaa kirjoittaminen luonnollisesti vapauttaa. Ja mitäpä sitä muutakaan tarvitsee, jos suorittamisesta haluaa höllätä.

◊ Itsensä kehittämiseen & vapautumiseen

itsensa kehittamiseen petri hiissa

10. Petri Hiissa – Täydellinen kirja ~ Vapaudu täydellisyyden tavoittelusta

Petri Hiissa on yks mun lemppari ihminen, mitä tulee perfektionismiin. Tämä täydellinen kirja, noh, se on täydellinen. Se on todellakin sinulle, joka tahdot vapautua täydellisyyden tavoittelusta.

Itse kävin tämän tehtäväkirjan kimppuun, vaikka suurimmista tavoitteluista olinkin jo vapautunut. Kyllä aina on varaa vapautua lisää.

Yllättävää ja erittäin tärkeää onkin se, että täydellisyyden tavoittelu harvemmin hellittää otettaan kertalaakista. Kyllä se on elämänmittainen matka, kuten tiedät.

Jos siis haluat oppia stressaamaan vieläkin vähemmän ja yksinkertaisesti nauttimaan elämästä, vieläkin enemmän –> hanki tämä kirja. You will love it!

◊ Itsensä kehittämiseen & elämiseen

kirja uskalla elää

11. Henriikka Haapatie – Uskalla elää ~ Enemmän rohkeutta ja elämäniloa

Kirja sisältää rohkaisevia ajatuksia. Sisältää kysymyksiä ja paljon tilaa vastauksille, joten hyvä käyttää myös uudelleen.

Tämä auttaa fokusoimaan ajatukset omaan elämään. Tämä kirja antaa tilaa ja vapautta. Kuvailisin tätä rennon mielen kirjaksi. Uskalla siis elää!

Lue myös: Elämäntapana itsensä rakastaminen – Balanssin äärellä

TOP 5 kirjat (itsensä kehittämiseen & itsetutkiskeluun)

Nyt nostan esille näistä 11 kirjasta viisi kaikkein toimivinta kirjaa arkeesi. Näiden viiden kirjan avulla saat

 • lisää vapautta
 • pääset eroon sinua haittaavista jutuista (kuten riippuvuudet)
 • saat tilaa omille tunteillesi
 • pääset eteenpäin
 • kehityt & kasvat henkisesti
 • arkeen toimivia ratkaisuja
 • vapautua täydellisyyden tavoittelusta
 • vapauden luovuuteesi
 • uutta näkökantaa tilanteeseesi
 • eväitä huolehtia itsestäsi ja jaksamisestasi
 • ja paljon muuta hyödyllistä!

Nämä viisi kirjaa ovatkin minun lempparit näistä 11 kirjan valikoimasta.

Miksi juuri nämä? Nämä kirjat ovat auttaneet minua eniten konkreettisesti eli käytännön tasolla. Pystyn nimeämään selkeästi muutokset, joissa nämä ovat auttaneet.

Itsensä kehittämiseen:

Hyödynnä siis ainakin nämä 5 kirjaa, jos tahdot elää omannäköistä elämää ja janoat muutosta.

 1. Tommy Hellsten – Ihminen tavattavissa ~ kohtaamisen taito
 2. Joona Luostarinen & Timo Hyväri – Sopeutumattomat ~ Tee intohimostasi tai osaamisestasi menestystarina
 3. Petri Hiissa – Täydellinen kirja ~ Vapaudu täydellisyyden tavoittelusta
 4. Katri Syvärinen – Löydä elämän taika ~ Inspiraatiota sisäiselle matkalle
 5. Harri Virolainen & Ilkka Virolainen – Onnistunut muutos ~ Sisäisestä muutoksesta ulkoiseen muutokseen

kirjoja

 


 

Klikkaa kuvista ja pääset suoraan googleen katsomaan tulokset!

 

itsensä kehittämiseen google


itsensä kehittämiseen google


itsensä kehittämiseen google


itsensä kehittämiseen google


itsensä kehittämiseen google


-Tässä oli kirjavinkit itsensä kehittämiseen-

 

Nautinnollisia & oivaltavia itsesi kehittämisen hetkiä toivotellen,

Virpi

Ps. Kerro kommentteihin mitä olit mieltä näistä kirjoista? Onko joku sulle ennestään tuttu, vai kenties kaikki? Tahtoisin myös kovasti tietää, jos olisit tahtonut kattavamman tai vaihtoehtoisesti suppeamman artikkelin. ? Tarkoituksenani on jakaa sinua hyödyttäviä vinkkejä, joten täällä odottelen sinun mielipidettäsi ja kuulumisiasi. Kerro kommenteissa tai heitä minua viestillä 🙂 t. virpi


 

Lataa itsellesi:

Päivärytmi-taulukko

Päivärytmi

 

Lue myös: Muutoksen tarve –> Muutos parempaan

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart