Kuinka elää omannäköistä elämää?

Eiks se oliskin ihanaa et eläisit omannäköistä elämää, eikä tarvis enää miettiä sitä koko asiaa. Et kuinka elää omannäköistä elämää. Vai mitä sä oot mieltä?

Mulla ainakin itellä helpotti ihan hirveesti, ettei tarvi kokoajan miettii ja tuskailla sen asian kanssa. Huomattavasti mukavampaa elää ilman stressiä ja paineita siitä.

Ja sitäpaitsi, uskon, että sullakin helpottais uusien tuulien ja suunnan löytyminen kun pääset kiinni siihen just sun näköseen elämään. Siitähän tässä nyt on kuitenkin kyse, eiks niin.

Joten eiköhän mennä ihan suoraan asiaan. Postauksen sisältö:

Kuinka elää omannäköistä elämää

 1. Tärkeää tietää
 2. Omannäköisen elämän ydin
 3. Asiat tärkeysjärjestykseen
 4. Tämä on siis avain siihen, kuinka elää omannäköistä elämää
 5. Tällaista on omannäköinen elämä
 6. Tekeminen tuo muutoksen
 7. Kohti omannäköistä elämää
 8. Kestävä pohja

Mun oman kokemuksen ja opiskelujeni myötä, löysin helpon keinon siihen, miten pystyin alkaa elää ite omannäköistä elämää. Joten nyt jaan sulle mun vinkin tähän. Se on mahottoman yksinkertanen ja siis oikeesti toimii.

1. Tärkeää tietää

On tärkeää tietää omat arvot. Kysy itseltäsi ja kirjoita ylös: Mikä on sulle elämässä tärkeintä & tärkeää?

Onko se perhe, ystävät, työ, luottamus, rakkaus vai kenties oma hyvinvointi? Listaa näitä ylös, jotta saat käsityksen mikä merkkaa sulle elämässä.

Ne asiat, jotka merkkaa sulle paljon ja joita sä pidät tärkeinä, niin niistä muodostuu se pohja sun omannäköiselle elämälle.

Se voi kuulostaa simppeliltä, mutta usein homma kaatuukin niihin käytännön juttuihin. Suoraan sanottuna siihen, että ei tehdä sitä mitä tiedettäis et on hyvä tehdä. Ja vaikka tiedetään et just se tois sen muutoksen mitä halutaankin, ei silti välttämättä tehdä sitä. Sen takia kannattaakin heti pistää ylös nää asiat, (tai ainakin korvan taakse)

Mikä on sulle elämässä tärkeintä?

Mikä on sulle elämässä tärkeää?

niin ei jää myöhemmälle.

Käytännössähän tää on jo vastaus siihen: Kuinka elää omannäköistä elämää.

Mutta me ihmiset usein toimitaan silleen erikoisesti, että halutaan ikäänkuin tietää syvempi merkitys.

Sulla on hyvä tulla sellanen henkilökohtanen ymmärrys itselles. Jotta saat sen kultajyvän tästä.

Mennään seuraavaksi siis syvemmälle tässä aiheessa.

2. Omannäköisen elämän ydin

Omannäköisen elämän ydin on arvot. Ne asiat, joita sä pidät elämässä tärkeimpinä on siis asian ydin. Ne on aivan ytimessä, kun mietitään kuinka elää omannäköistä elämää.

Tää voi nyt kuulostaa jankkaamiselta, ja pahoittelut jos koet liikaa toistoa tässä mun kirjoituksessa. MUTTA MUISTA TÄÄ.

Tässä asiassa vaan niin monet kamppailee, ja itsekin kamppailin vuosia, joten TÄRKEÄÄ – TOISTOT TUO TULOSTA -.

Mun on siis suotavaa painottaa näitä sulle tärkeitä juttuja.

Muuten en vois allekirjoittaa sitä, että mun halu on kova siihen, että saat sen mitä sä haluatkin. Ja koska arvot on ydin niin monessa muussakin asiassa. Vaikkapa kun puhutaan visioiden toteuttamisesta.

2.1 Pohjatöiden merkitys

Visioiden toteuttaminen itsessään on jo sitä omannäköisen elämän elämistä. Eli jotta sä pääset siihen omannäköisen luovuudenkin harjottamiseen, niin pohjatyöt on tosi tärkeetä tehdä.

Ettei sulle käy niinkuin mulle.

Nimittäin.. En ollut tehnyt näitä juttuja kun lähdin toteuttamaan mun omia unelmia, niin sittenhän se purkautu kun tulivuori.

Ja siis sullehan tää on nyt hyvä uutinen, koska sun ei nyt tarvi tehdä sitä mitä mä tein. Säästät siis aikaa huomattavasti, kun ei tarvi koluta ihan kaikkia juuren rantuja sieltä metsästä.

No mutta, myös se on ilmeistä ja tiedätkin jo, ettei omannäköistä elämää voi olla ilman, että elää sitä. Se ei oikein siis onnistu tekemättä ja kokematta. Ja pelkkä haaveilukaan ei usein riitä.

Eli kun laitat asiat oikeesti käytäntöön ja käytät itsellesi hyödyksi sen kaiken suuren tiedon määrän joka sulla nyt on, niin alat saada sun haluamias tuloksia. Niitä asioita, joita haluatkin saada.

Mä tiedän, ettei se oo aina niin helppoo, kun miltä kuulostaa. Mutta jos sä nyt keskityt itsees ja alat tekemään itselles tärkeitä asiota, niin se palkitsee kyllä. Mä lupaan.

Tässä kohden ei siis tarvitse miettiä muiden mielipiteitä tai miten se vaikuttaa muihin ihmisiin (vaikka se mielessä saattaakin käydä).  Muista et se vaan kuitenkin rajottaa ja pitää sut siinä samassa pisteessä. Joten anna niille mielen möröille kyytiä ja sano niille suorat sanat.

3. Asiat tärkeysjärjestykseen

Sun onnellisuus ja tyytyväisyys on se mikä loppupeleissä merkkaa. Useimmiten läheiset ihmisetkin on enemmän kiinnostunut siitä kuinka sä voit, kun siitä mitä sä vaikka ostat kaupasta.

Läheiset ihmiset usein oikeesti välittää siitä, miltä susta tuntuu ja miten sä voit. Ja ne haluaa vaan sun parasta. Ja sitä minäkin haluan.

Että elät sulle kuuluvaa elämää. Sun näköistä ja kokoista. Sulle tärkeistä arvoista käsin. Sä olet sun elämässäs kuitenkin se tärkein henkilö.

Myös sun kokemus määrittää sen, miten sä haluat elää sun omannäköistä elämää. Sun kokemuksilla on tärkeä rooli.

Ne on niitä sun elämän tärkeitä pilareita. Kaikki ne sun elämänkokemukset tuo tiettyjä asioita sun elämään, joten itseensä panostaminen. Se ehdottomasti kannattaa.

4. Tämä on siis avain siihen, kuinka elää omannäköistä elämää

Eli mitä nää edellä mainitut asiat nyt sitten merkitsee sun kannalta?

No ne merkitsee sitä, että ne tärkeät asiat on siis sun arvoja. Sulla on omat arvot, joiden mukaan sä joko elät tai et elä. Ja tää on se syy, miks on siis aivan tosi tärkeetä tietää, mikä on sulle elämässä tärkeetä.

Jotta sä voisit elää sitä omannäköistä elämää. Vaikka se ei vielä oo sitä omannäköisen elämän elämistä (että tietää mikä on itselle tärkeetä), KOSKA, on myös elettävä nää asiat huomioiden. MUTTA silti se alkaa siitä. Ja siitä tässä kaikessa on kyse. Että kun elät ne asiat huomioiden, niin pääset elämään sun omannäköistä elämää.

Ja se on se huippumegamagee simppeli juttu tässä. Eli on vaan ymmärrettävä arvojen merkitys. So Simple! Asia on siis täysin sun hallinnassa. Arvot on nimittäin luontaisesti meille tärkeitä.

4.1 Fokusoi

Ne saattaa vaan muuttua ajanmyötä. Tai muusta syystä yhtäkkiä ei eletäänkään arvojen mukaan. Ja siitä tulee sitten se tunne kun halutaan elää omannäköistä elämää. Kyse on siis aivan tavallisesta asiasta.

Kun siis oot miettinyt kuinka elää omannäköistä elämää niin silloin tehdään arvot selväksi ja V´ola. Siitä se alkaa ja sitten ei pidättele enää mikään.

Oon huomannu myös kyllä sen, että enemmän menee aikaa siihen kun tutkii ja suunnittelee kaikkea. Siihen helposti jää sillätavalla jumiin.

Jos tarvit apuja näihin arvo -juttuihin, niin voit ladata nyt jo tästä arvoanalyysin ja sitten lukea tän loppuun. Pääset lähemmäs sun omannäkösen elämän rakentamisessa.

Arvoanalyysi-Työkalu  Tämä työkalu on myös postauksen lopussa, joten ei hätiä jos nyt vielä mietit haluatko tehdä sitä. Teet sitten kun sulle sopii.

Ilman arvoihisi syventymistä, et voi oikein nimittäin tehdä niiden pohjalta valintoja. Alitajuisesti helposti mennään tunteen mukaan, eikä niinkään arvojen.


Oletko onnellinen? Arvot ohjaavat elämää. Niiden avulla teemme valintoja kotona ja muualla, päivittäin.

Lue lisää –>


5. Tällaista on omannäköinen elämä

Arvojen mukainen elämä = omannäköistä elämää.

Rentous ja vapaus elää omannäköistä elämää tulee siis sen myötä, kun elät arvojesi mukaan.

Arvot muuttuu, elämä muuttuu. Ihmiset ympärillämme muuttuu. Elämä menee eteenpäin.

Ja yllättävää kyllä, monikaan ei ole konkreettisesti tehnyt itselleen vaikkapa arvoanalyysiä. Ootko sä tehnyt?

Saati päivittänyt ja tsekannut ajantasaista tilannetta. Eli, mitkä on ne sun tärkeimmät arvot juuri tän hetkisessä elämäntilanteessa. Ei siis nojauduta siihen, mitä ne joskus on olleet.

Mennyt on mennyttä ja nyt on nyt. Se mihin tänään keskityt, vaikuttaa huomiseen. Tää on hyvä pitää myös mielessä, eiksni.

6. Tekeminen tuo muutoksen

Arvoista puhuminen on tottakai tärkeetä. Ja kuten jo puhuttiin, niin kuitenkin meidän on myönnettävä, että se ei vielä tuo sulle sitä haluttua tulosta. Ajattelu valmistaa sua kuitenkin tekoihin kaiken aikaa.

Tekemisen ajankohdan määritätkin sitten sinä. Ja ne teot määrittää vasta sitten sen, millaista sun elämä on.

Ja hei, voin kertoa et näiden juttujen tekeminen on mukavaa puuhaa. Tää on aivan eri asia kun ne ”täytyy tehdä ja on pakko tehdä” jutut.

Ja tän jälkeen noitakaan ei enää ees tarvi miettiä. Arvojen mukainen elämä tuo sulle niin paljon enemmän kuin osaat aavistaakaan.

Joten tehdään yhdessä niitä asioita, mitkä vie sut lopulta eteenpäin sun tavoitteessa. Kohti sitä sun omannäköistä elämää!

7.Kohti omannäköistä elämää

Enää ei tarvitse miettiä kuinka elää omannäköistä elämää, vaan voit alkaa vihdoin elää sitä. Näiden tekemisten kautta saavutat sen mitä haluat. Ja se on siistiä!

Joten käydään läpi mikä on sulle tärkeintä ja tärkeetä elämässä. Sen kautta sä oivallat ihan uusia asioita sun nykytilanteesta

Mulle itselleni arvo -työskentely oli aivan avainasemassa vapaamman elämän saavuttamisessa. Ja sitä se on ollu monelle muullekin.

Se auttoi mua esimerkiksi heti näkemään, mistä mun kannatti lähteä liikkelle. Mihin keskityin, jotta se toi mulle sen muutoksen, jonka tahdoin saavuttaa.

Ei siis kannata lähteä soitellen sotaan, eikä ohittaa tätä vaihetta ja odottaa sitten asioita vaan tapahtuvaksi. Vaan sen sijaan

 • katsotaan sun nykyhetki ja
 • tarkastellaan sun arkesi tasapainoa, sekä
 • tehdään se sitten kun se on sulle mahdollista ja se sopii sulle parhaiten.

Koska oot siis tosissasi haluamassa omannäköisen elämän, niin halusin vaan kertoa, että tää on se avain sulle sen omannäköisen elämän aloittamisessa. Ihan mahtavaa siis, että sain kertoa tän sulle. Oon oikeesti ihan innoissani tästä! Nimittäin

8. Kestävä pohja

Arvojen päälle kannattaa rakentaa. Lähdetään siis liikkeelle arvotyöskentelystä. Pohjataan sun tekeminen alusta asti sulle tärkeisiin juttuihin. Siitä sä pääset hyvin eteenpäin.

Valitse sulle sopivin tapa tehdä arvoanalyysi. Netistä näitä kyllä löytyy myös. Et siis tarvitse mitään sen erikoisempaa tehdäksesi tätä arvojen kartoitusta, kynä & paperi riittää. Vastaat kysmyksiin:

Mikä on sulle elämässäsi tärkeintä?

Mikä on sulle elämässäsi tärkeää?

Tässä tämä minun sivuiltani löytyvä Arvoanalyysi-Työkalu Joten siitä pääset suoraan itselle tärkeiden juttujen pariin.

Loppujenlopuksi joskus on siis kyse vaan siitä aloittamisen vaikeudesta. Asioiden siirtämisestä myöhemmäksi.

Ja se on tosi fine. Silloin siis kannattaa muistaa tämä:

Mihin tänään keskityt, vaikuttaa huomiseen.

Kun siis mietit kuinka elää omannäköistä elämää. Kaipaat vapautta ja haluat toteuttaa itseäsi, niin asioita ei kannata ihan loputtomiin siirtää. Ja jos susta tuntuu, että haluat enemmänkin apuja niin ota rohkeasti yhteyttä. Mä autan kyllä mielelläni.

Nyt mä haluaisin kuulla sun mielipiteesi. Mikä tän postauksen kohdista sopii sulle parhaiten juuri nyt? Kommentoi alle, jutellaan lisää!

Terkuin, Virpi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart