Mille sydämesi palaa?

Mitä tarkoitan tällä –> 

Tarkoitan tällä (kysymyksellä mille sydämesi palaa, eli) sydämen palolla:

 • Mikä on sydämen sytyttäjäsi?
 • Elämäntehtäväsi?
 • Elämän tarkoituksesi?
 • Oma lahjasi?
 • Unelmasi?
 • Sydämen kaipuusi?

Sydämen palo

Uskon, että jokaisella meistä on sydämen palo johonkin. Elämän aikana on vain erilaisia jaksoja, jolloin toteutamme erilaisia asioita.

Voidaankin puhua, että on sydämen palo –> asia, joka on ylitse muiden. Tämän yhden pohjalle rakentuu paljon muita sydämen paloon liittyviä asioita. Taustalla kuitenkin on ydin. Tämä on se sydämen palo.

Ja okei, voi olla, ettet juuri nyt ole samaa mieltä. Ehkä olet hyväksynyt, ettei sinulla ole sydämen paloa. Tämä ok. Olen itsekin joskus ollut sitä mieltä, ettei minulla ole sitä. Todistin tämän kuitenkin vääräksi huomioksi. Miten? Noh, sattumalta löysin omani.

Uskonkin, että tämä on löydettävissä, joten kysynkin sinulta:

Kun katsot omaa elämääsi, tunnistatko oman sydämenpalon? 

Sen –> mille sydämesi palaa? 

Voit elää täysin merkityksellistä ja täyttä elämää, vaikka sydämen palo olisikin tiedostamaton. (ja näin todennäköisesti on, jos et tiedä sitä vielä) Jos olet jo matkannut itseesi, tiedät sen kyllä. 

Eli, jos siis et vielä tunnista sitä, niin tiedän tunteen. Silloin matka itseen on se, jonka avulla kirkastat sydämen palon itsellesi. Suomeksi = tulet tietämään mille sydämesi palaa.

Sydämen palo tuo merkitystä & tarkoitusta elämääsi

Sydämen palo antaa elämääsi merkitystä ja tarkoitusta. Kun tiedät mille oma sydämesi palaa ja löydät keinot toteuttaa ja elää tätä todeksi, se tuottaa valtavan suurta täyteyttä.

Siitä tulee tunne, ettet ole vain olematon osa tätä kaikkea vaan todellakin sinulla ja elämälläsi (=kaikella) on tarkoitus. Juuri sinun näköinen juttusi on sinua varten.

Miksi kirjoitan tästä aiheesta (mille sydämesi palaa) sinulle? 

Katsos, elämääni on mahtunut paljon epäonnistumista ja hapuilua. Sen vastapainoksi myös paljon onnistumista ja iloa.

Monet ovat yksin asioidensa kanssa ja kaipaavat tietoa siitä, kuinka löytää niitä omia tienviittoja. Uskon, että sinä pidät itsesi kehittämisestä, olet rohkea ja itsenäinen ihminen. Kirjoitan siis tästä aiheesta sinulle, koska haluan auttaa sinua. Haluan, että tiedät mille sydämesi palaa.

Kuten täällä Miten löydän sen oman jutun?- postauksessa mainitsin, minun unelmani on, että sinä toteutat omia unelmiasi.

Otat niin sanotusti kaiken irti tästä elämästä, sillä se on ainutkertainen. Ja kyllä, olen valmis tekemään töitä sen eteen, että näin voi tapahtua. Omalta osaltani, haluan siis toteuttaa luovuuttani ja elää koko potentiaalillani. Tämä sydämen palo on osa tätä kokoonpanoa. Haluan, että löydät sen mille sydämesi palaa, jonka jälkeen elämäsi helpottuu.

Jos (ja kun) sinua kiinnostaa elää mielekästä & rikasta elämää ja unelmasi on itsesi toteuttaminen, niin tämän blogin sisältö on sinulle täysin oikeaa. Tulet saamaan vinkkejä tasapainon löytämiseen. Siihen, että voit elää juuri sinun näköistä elämää.

Tähän kuuluu eläminen sydämen palon kanssa. Tuen & kannustan sinua hoitamaan itseäsi tekemällä itsellesi tärkeitä asioita.

Olen itsekin elämäni aikana kaivannut monta kertaa apua erilaisiin tilanteisiin. Apua elämän myrskyissä ja tukea kun purje vie väärään suuntaan (karikolle).

Kuitenkin, kun kurssin omaan purjeeseen löytää, on paljon helpompaa auttaa muita. 

Entä oletko sinäkin erityisherkkä? Itse olen erityisherkkä ja sekin on tuonut elämään aikuisiällä uutta katsantokantaa. Itseasiassa, erityisherkkyydestä tuli voimavara, sillä se on yksi minun vahvuuksistani.

Omien voimavarojen löytäminen ja niiden käyttäminen onkin ollut yksi vaikuttava tekijä minun elämässäni. Yksi keino löytää se mille sydämesi palaa, on kartoittaa vahvuutesi, jonka jälkeen voit ottaa ne voimavaroiksesi omaan elämääsi. Tästä tulen kertomaan toisessa artikkelissa lisää.

Sydämen palosta sanoisinkin, ettei sitä voi sammuttaa. Liekki ei vaan sammu. Vaikka kaataisi vettä > sanko tolkulla. Näin koen tämän ainakin omalla kohdallani, jonka vuoksi haluan, että jos samaistut niin lopeta ihmeessä se veden kaataminen. Sen sijaan sinun kannattaa laittaa hieman öljyä liekkiisi.

Ja sitten mennään siihen, miten löydät sydämen palosi.

Kuinka löydät oman sydämen palon?

Ihan ensimmäiseksi teet retken itseen. Vaikka olisitkin jo matkannut itseesi, kertaus on opintojen äiti, sanoisin. Elämä on matkustamista. Itsensä kanssa ja muiden kanssa. Nyt on kuitenkin kyse sinun sydämen palostasi.

Matkaa siis omaan mieleesi ja kehoosi. On hyvä hieman raottaa menneisyyden verhoa ja katsoa, mistä oikein olet nauttinut ja milloin olet onnistunut.

1. Kirjoita tai videoi asioita itsellesi ylös. Vastaa näihin kysymyksiin:

 • Mistä asioista nautit?
 • Mitkä asiat tuottavat sinulle mielihyvää?
 • Mitä ilman et haluaisi elää? Ja mitä ilman et voisi elää?
 • Kuka on elämäsi tärkein henkilö? Ja mitä tunnetta juuri tämä henkilö saa sinussa tuntemaan?
 • Mitä leikkiä leikit lapsena eniten?

2. Katso sitten vastauksesi. Havainnoi vastauksiesi yhteispiirre.

Mikä yksittäinen asia yhdistää kaikkia vastauksiasi. Mikä asia on se, joka toistuu –> eli löytyy lähes jokaisesta vastauksestasi.

Tärkeää: Tuo yhdistävä tekijä on aikalailla sydämen palosi ydin.


Katso esimerkin kautta asiaa (lyhennetty versio):

Nautin kotona oleilusta, lapsen kanssa touhuamisesta, siivouksesta, elokuvista, ulkoilusta, eläimistä.

Minulle mielihyvää tuottaa perhe, aamukahvi, suklaa, siivoaminen, musiikki, eläimet.

En haluaisi elää ilman lastani ja miestäni. En voisi elää ilman hengittämistä.

Elämäni tärkein henkilö on äitini. Äitini saa minut tuntemaan itseni tärkeäksi.

Lapsena leikin eniten nukkeleikkiä.

Havainnointi esimerkki: Yhdistävä tekijä on lapsi.


Sitten tee sama seuraavien kysymyksien kanssa:

3. Onnistuminen, vastaa näihin kysymyksiin:

 • Mitä olet tehnyt tänään onnistuneesti?
 • Missä sinua on kehuttu?
 • Mikä on elämäsi suurin saavutus?
 • Missä haluaisit onnistua?

4. Katso sitten vastauksesi. Havainnoi jälleen vastauksiesi yhteispiirteitä.

Mikä yksittäinen asia/Mitkä asiat yhdistää vastauksiasi. Mitä näissä vastauksissa toistuu, tai löydätkö jotain yhteistä.

Tärkeää: Yhdistävä/Yhdistävät tekijä/tekijät on/ovat sydämen palosi ydintä, kuten edellisessäkin.


Katso esimerkin kautta asiaa (lyhennetty versio):

Tänään olen tehnyt onnistuneesti: lepäillyt.

Minua on kehuttu lapsien kanssa työskentelyssä.

Elämäni suurin saavutus on lapsen saattaminen maailmaan.

Haluaisin onnistua palautumaan tarpeeksi.

Havainnointi esimerkki: Yhdistäviä tekijöitä on kaksi, lepo ja lapsi.


Sitten toiseksi, yhtä tärkeää on katsoa epäonnistumisiin. Elämän vaikeisiin hetkiin.

Myös niihin epäonnistumisiin, jolloin kaikki on todellakin mennyt ihan päin honkia.

Olen itse todennut tämän erittäin puhdistavaksi. Kaiken lisäksi kun asioita käsittelee, vasta sitten negatiiviset asiat kääntyvät positiivisiksi. Niiden teho lähtee ja täten niillä ei enää ole vaikutusta elämääsi siinä määrin kuin ennen.

Näiden asioiden läpikäyminen vapauttaa luovuutta sisältäsi. Edestä lähtee siis asiat, jotka juuri nyt vielä estävät sinua näkemästä sydämen paloasi.

Me kaikki epäonnistumme joskus ja meille yhteistä on se, että olemme epäonnistuneet. Syystä taikka toisesta ihminen epäonnistuu elämän matkan varrella.

On tärkeää ymmärtää, että epäonnistuminen ON OSA tätä elämää. Sen ei kannata kuitenkaan antaa haitata elämää.

Me voimmekin asennoitua epäonnistumiseen haluamallamme tavalla. Se, että on epäonnistunut asioissa ei ole yhtäkuin epäonnistuja. 

Silloin kun kaikki menee pilalle ja sinusta tuntuu, ettei mitään ole enää jäljellä, tulet kuitenkin huomaamaan, että aina on toivoa. Vai mitä?

Jos joskus tuntuu, että kaikki on pilalla, niin sitten tuntuu siltä. Kuten tiedät, epäonnistumisia käsitellään samalla tavalla kuin muitakin tunteita. Epäonnistumisen hetkellä, siis vain tuntuu siltä. Varsinkin jos kokemus on jättänyt jälkensä. Kokemuksemme jää elämään ja siksi näitä onkin hyvä tutkia ja läpikäydä.

5. Kirjoita tai videoi vastaukset näihin kysymyksiin:

 • Missä tilanteessa olet kokenut epäonnistuneesi?
 • Mitä tunnetta epäonnistumisen ajatteleminen saa sinut tuntemaan nyt?
 • Näetkö, että olisit voinut onnistua asiassa, jossa olet kokenut epäonnistuneesi?
 • Mitä opit epäonnistumisen kokemisestasi?

Esimerkki:

Yrityksen perustamisen vaiheessa.

Tunne: pettymys.

Näen, että olisin voinut onnistua asiassa.

Asioiden jakaminen yhdessä on tärkeää.


Tärkeää: Käsittele tuo tunne, jonka kirjasit. Keskity siihen. Sen jälkeen ota käyttöön viimeisen vastauksen oppi.

Onnistuminen on todennäköisempää

Onnistuminen on aina mahdollista. Ei siis kannata unohtaa, että onnistuminen on paljon todennäköisempää kuin epäonnistuminen. Myös tämän sydämen palon näkemisen kanssa.

Jos katsoo epäonnistumisiin negatiivisesti ja niiden aiheuttamiin kokemuksiin, ei pian muuta näekään. Se taas vaikuttaa koko mielialaan ja arkeen.

Epäonnistumisten käsittely vaikuttaa elämääsi siten, että ylität ikäänkuin esteen. Saavutat tasapainon ja olet täysin sinut itsesi kanssa kömmähdyksistä huolimatta. Ilman syyttelyä –> rakastaen itseäsi sellaisena kuin olet. 

Asiat näyttävät toisen puolensa vasta silloin, kun tieltä otetaan tämä este, eli epäonnistuminen. Jos katsot itseäsi, omaa elämääsi ja muuta mitä sinussa on, ilman epäonnistumista, jäljelle jää vain onnistuminen. Katsantokanta on siis onnistuminen. 

Kun muutetaan näkökulmaa negatiivisesta positiiviseen, voidaan nähdä aina valo tunnelin päässä. Siellä näet itsesi onnistuneena. 

Onnistuminen on ihanaa ja onnistumisen kokemusta tarvitsee ihan jokainen. Kaikessa ei aina tarvitse onnistua, mutta on hyvä, että tavoite on pikemminkin se onnistuminen kuin epäonnistuminen. 

Onnistuminen tuo hyvää oloa, onnea ja iloa. Se saa mielen valoisaksi.

Pienestä asti kun me opettelemme onnistumaan, niin tärkeää onkin aikuisena kannustaa itse itseään. Varsinkin silloin, jos vierellä ei ole kuka kannustaisi. 

Sinusta voi löytyä yllättäviäkin piirteitä, kun katsot omia onnistumisiasi ja mietit miltä sinusta tuntui.

Voit vielä miettiä: Mitä silloin teit kun onnistuit? Mitkä tekijät vaikuttivat onnistumiseesi? 

Pienillä asioilla on suuri vaikutus. Jos kynnys onnistumisen kokemukseen on liian korkealla ja olet asettanut tavoitteet aivan turhan korkeiksi (jopa mahdottomiksi) saattaa olla, että avain onkin silloin madaltaa rimaa omilta odotuksilta.

Älä anna tämän ajattelu -ja toimintatavan olla esteenä sille sydämen palolle.

Muistan itse, kun aikoinaan en millään onnistunut siinä mitä yritin. Kun katsoin omiin odotuksiin, huomasin heti mitä piti viilata. On turha odottaa onnistumisia, jos odottaa itseltään liikaa.

Omien intohimojen eläminen todeksi, tulee juuri itsesi kehittämisen ja oppimisen kautta. Sinun elämänkokemuksesi tulee vahvaksi osaksi arkeasi.

Joskus on toki niinkin, että yritetään täyttää niitä muiden odotuksia. Tällöin kuormitus on kyllä melkoinen. Omat ja muiden odotukset, kyllä, ne ovat liikaa kenelle tahansa. 

Liikkeelle kannattaakin lähteä aivan matalankynnyksen asioilla ja matkalla päivittää tavoitteita, jos on tarpeen. Tehdä selväksi, että kaikkia ei voi miellyttää ja täydellisyyteen pyrkiminen on vaivalloista ja pitkä tie kulkea. 

Voimavarat ja vahvuudet 

Omien voimavarojen ja vahvuuksien tiedostaminen ja tunteminen antaa potkua oman sydämen palosi kanssa. Miksi? Koska ne on kietoutuneet siihen, mille sydämesi palaa.

Omien voimavarojen ja vahvuuksien hyödyntäminen myös haastavissa tilanteissa kannattaa (on suositeltavaa).

Meillä on heikkouksia ja vahvuuksia, jokaisella omansa. Näiden tunnistaminen ei välttämättä ole itsestäänselvyys. Voikin olla, että tämän kautta saat vielä vahvistuksen omaan sydämen paloosi.

Tarkoitan vahvuuksien & voimavarojen pohtimista ja niihin syventymistä.

Hyvinä aikoina yleensä uhkumme voimaa ja huonoina olemme heikkoja. Heikkona olemme kyllä aika vahvoja, näin itse näen asian. Olen itse tunnistanut omat voimavarani ja vahvuuteni heikkouksien kautta, sen vuoksi ajattelen näin.

Näet itse parhaiten 

Muut eivät näe sitä, mitä sinä näet itsessäsi. Sen vuoksi itsensä tunteminen on tärkeää. Varsinkin silloin, kun etsit sitä mille sydämesi palaa.  

Toki muut näkevät varmasti myös sinussa olevia kykyjä ja lahjoja, potentiaalia ja vaikka mitä. Se on kuitenkin erilaista ja hieman vajavaista.

Siksi, koska kaikki tämä lähtee kuitenkin sinusta itsestäsi. Vain sinä tiedät todellisen sydämen palosi ja sen, mikä on sydämen kaipuusi.

Eilen illalla kun menin vuoteelleni, mietin mielessäni, kuinka jo pienenä tyttönä tiesin mille sydämeni palaa. Kuitenkin vasta aikuisiällä (n.30v) sen löysin ja ymmärsin omalla kohdallani.

Ja nyt kun elän sitä todeksi, tulin huomaamaan, että sieltä se on pienestä liikkeelle lähtenyt. Matkan aikana kasvanut, kunnes se sitten on valmis elettäväksi täyteen mittaansa. Tein tuosta elämänmatkasta pienen runon/kirjoitelman/sanoitelman, noh, tuollaisen sanoja sanan perään rykelmän ja se menee näin:

Se on kuin kukka joka istutetaan, 

pienestä siemenestä alkunsa saa. 

Sitä hoidetaan ja kasvatetaan, 

kunnes runko vahvistuu ja juuret maan. 

Se on elinvoimissaan. 

Tulee hetki kun se kukoistaa, 

jota seuraa ikä ja vuosien tie, 

perille se lopulta kukankin vie.

Sydämellisin terkuin,

Virpi

 

Seuraa instagramissa –> Virpi taivaanaarre-blogi (@taivaanaarre)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart