Miten löytää tasapainon elämässäsi?

Tiedätkö sä minne sä oot menossa?

Onko sulle siis selvää, että oot menossa kohti tasapainoa? Etsitkö tasapainoon jotakin yhtä täydellistä vastausta, joka ratkaisee sun pulman. Vai etsitkö työkaluja, jotka johtaa sut tasapainoon. Mitä sä siis oikeastaan etsit ja mihin sä oot menossa?

Miten löytää tasapainon?

Löydä tasapaino – elämäsi on arvokas.

On nimittäin turha oletus, että voi löytää tasapainon tuosta noin vain. Tai vaikkapa, että se löytyis googlesta, instagramista, facebookista tai youtubesta. Ne on kaikki kanavia, jotka vie sut tasapainon löytämisen juurille. Mutta niistä ei tule tasapainoa käytännön tasolla.

Tai täältä blogista. Mä en tuo sulle tasapainoa, eikä se ole mun tarkoitus. Jaan sulle käytännön vinkkejä ja työkaluja, joiden avulla löydät tasapainon ja voit ylläpitää sitä. Ja tasapainoisen elämän myötä, voit elää omannäköistä elämää. Ja mahdollisesti tehdä työtä vaikkapa verkossa yrittäjänä.

Tasapaino tulee sulle työkaluja käyttämällä ja tekemällä valintoja, jotka johtaa sut tasapainoon elämässäsi. Eikös vaan se näin ole?

Minusta se on justiinsa niin. Ja nyt aion perustella sulle, miksi se on niin ja miksi sun kannattaa tehdä tietyt asiat, jotta löydät tasapainon elämääsi. Aloitetaan tästä, eli mitä tasapainon löytäminen tarkoittaa. Jos et tiedä mitä se tarkoittaa, miten kummassa tietäisit, että haluat sitä.

Tasapainon löytäminen

Tasapainon löytäminen tarkoittaa, että:

 • olet tyytyväinen elämääsi
 • olet onnellinen
 • olet tasapainossa työelämän, perhe-elämän ja henkilökohtaisen elämän välillä.

Oma elämäsi kartta on siis tasapainossa! Jee.

Niinpä tasapainon löytäminen alkaa itsesi tunnistamisesta. Sinun tulee ymmärtää, mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä ja mitkä asiat ovat sinulle vähemmän tärkeitä. Sen ymmärtäminen auttaa sinua priorisoimaan asioita ja tekemään niitä parempia päätöksiä.

Tasapainon löytäminen elämässäsi voi olla haastavaa, se on myönnettävä. Ehkä oletkin etsinyt sitä jo tovin, löytämättä tarvitsemiasi vastauksia. Kuitenkin on syytä huomioida, että tasapainon löytäminen vaatii aikaa. Tämän asian kanssa et voi niin sanotusti kiirehtiä.

Se vaatii myös hieman vaivaa, mutta se on kuitenkin aina mahdollista.


Lue myös: Kuinka elää omannäköistä elämää?


Tasapainon löytäminen elämässäsi voi siis olla haastavaa, mutta se on mahdollista, kuten äsken totesin. Älä kuitenkaan keskity asian haastavuuteen. Sen sijaan keskity tähän:

Kun olet löytänyt tasapainon, voit nauttia elämästäsi ja olla onnellinen. Muista, että sinulla on oikeus nauttia elämästäsi ja olla onnellinen.

Tasapainon säilyttäminen

Ja kun olet löytänyt tasapainon elämässäsi, sinun tulee säilyttää se. Tämä tarkoittaa, että sinun tulee jatkuvasti arvioida elämääsi ja tehdä tarvittavia muutoksia, jotta voit säilyttää tasapainon.

Tiedän, nyt voi kuulostaa jo aivan liian vaikealta. Kaiken lisäksi sinua ei todennäköisesti lohduta kun kerron, että se on mahdollista. Se ei ole sinulle liian hankalaa ja se on tavoitettavissasi. Sinun on mahdollista löytää tasapaino ja ylläpitää sitä.

Ilman, että sinun tulee tehdä kaikki nyt ja heti. Ja monta rautaa tulessa. Väsyneenä.

Ei. Tästä ei ole kyse. Kyse on enemmänkin aivan pienistä muutoksista. Itsesi tutkiskelusta ja suunnitelmallisuudesta.

Ja nyt mennäänkin siihen, miten tämä tasapaino on mahdollista löytää ja kuinka voit ylläpitää tasapainoa jatkossakin. HELPOSTI ja VAIVATTOMASTI. RAUHASSA.

Hyväksyntä

Aivan ensimmäinen steppi on hyväksynnän porras. Sinun tulee hyväksyä tämä:

Se aika mikä on kulunut epätasapainon tulemiseen osaksi arkeasi, tuo sama aika, menee tasapainon saavuttamiseen. Tähän ei koskaan tule olemaan minkäänlaista oikopolkua. Se oikopolku, jonka haluat löytää, on hyväksyntä. Se oikopolku on se, että päätät olla jatkamatta tuossa epätasapainossa.

Muutat kurssiasi, kohti tasapainoa.

Löydät tasapainon huolehtimalla omista tarpeistasi. Kuuntelemalla itseäsi. Tekemällä valinnat, jotka ovat SINUN PUOLELLASI. Ei enää niitä, mitkä miellyttää ympärilläsi olevia. Ei enää niitä valintoja, jotka tulevat ulkopuoleltasi.

Tämä on sinun elämäsi. Sinulla on oikeus nauttia elämästäsi täysin rinnoin ja olla onnellinen. Sen sijaan, että olet jatkuvasti kyllästynyt ja väsynyt.

Tasapainon löytäminen ei tee asioita kuitenkaan koskaan täydelliseksi. Elämässä tulee ylä- ja alamäkiä myös vastaisuudessa.

On kyse siitä, että nuo ylä- ja alamäet eivät vie sinua mennessään. Vaan käytät vahvuuksiasi, voimavarojasi ja taitojasi. Ylläpidät hyvinvointiasi ja jos joskus kaadut, et jää maahan makaamaan. Nouset ylös ja laitat laastarin.

Kun ollaan epätasapainossa, asiat on usein vähän kuin: Kaatuessasi, jäät maahan makaamaan. Et pääse ylös. Kukaan ei tunnu auttavan. Koet olevasi onneton.. ja väsyneenä, jäät odottamaan pelastusta tilanteesta.

miten löytää tasapainon elämässäsi

Tasapaino sen sijaan tekee asioista niin sanotusti helpompia. Asiat pysyvät asioina ja tunteet tunteina. Elämäsi on tuolloin sinun hallinnassasi, eikä tule oloa, että olisit olosuhteidesi orja tai tanssisit muiden pillin mukaan. Tasapainoisena asiat sujuu ja elämä on mielekästä vastoinkäymisistä huolimatta.

Oman epätasapainon pohtiminen

Laastari auttaa kummasti, sehän me jokainen tiedetään. Kun sattuu ja tulee pipi, laitetaan pipiin laastari. Ja näin elämä voi jatkua. Pipi paranee siitä kyllä.

Pipiä hoidetaan aina yksilöllisesti. Aivan kuin pieni haava tai nirhauma, paranee usein nopesti. Mutta jos pipi on yhtään suurempi (vaikka suuri palovamma) ei asia hoidu ihan vain laastarilla.

Ajatuksena on nyt herättää sinut ajattelemaan omaa pipiäsi, jotta kysyisit itseltäsi näitä kysymyksiä:

 • Millainen on sinun pipisi?
 • Mikä johti sinut siihen, missä nyt olet?
 • Mitkä asiat ovat vaikuttaneet sinuun ja valintoihisi?
 • Ovatko valinnat sinusta lähteviä?

Vai oletko tehnyt valintoja esimerkiksi miellyttämisen vaikutuksesta, kuten minulla oli pitkän pitkän ajan.

Muita miellyttämällä elämästä ei nimittäin tule omannäköistä. Ei vaikka miten yrittäisi. Joskus epätasapainon taustalla on erilaisia opittuja ja sisäistettyjä malleja. Tuollaisessa tilanteessa sisälläsi on jatkuva ristiriita (itsesi ja tekemiesi valintojen välillä). Omannäköinen elämä rakentuu sinun toiveidesi ja tarpeidesi ympärille. Tämä on tärkeää!

On siis hyvä luoda suunnitelma. Luoda tasapainoinen aikataulu. Sinun tulee varata aikaa työlle, perheelle, ystäville ja itsellesi. Tämä auttaa sinua myös välttämään stressiä ja ylikuormitusta.

suunnitelma

Lisäksi sinun tulee löytää tapoja rentoutua ja huolehtia itsestäsi. Voit tehdä tämän esimerkiksi harrastamalla liikuntaa, lukemalla, kuuntelemalla musiikkia tai viettämällä aikaa ulkona.

Miten voit löytää tasapainon työelämässä ja vapaa-ajalla?

Kun työelämä ja vapaa-aika kohtaavat, on tärkeää löytää tasapaino. Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit löytää tasapainon työelämässä ja vapaa-ajalla.

Ensinnäkin, älä anna työelämän hallita elämääsi. Muista, että työ on vain osa elämääsi, eikä se saa olla kaikki. Varaa aikaa siis itsellesi ja perheellesi, harrastuksiin ja rentoutumiseen. Muista, että sinulla on oikeus nauttia elämästäsi.

Älä myöskään anna työelämän viedä liikaa energiaasi. Muista, että sinulla on oikeus ottaa aikaa ja levätä silloin kun sitä tarvitset. Varaa siis aikaa rentoutumiseen ja harrastuksiin.

Älä anna työelämän viedä liikaa ajatuksiasi. Muista, että sinulla on oikeus olla luova ja nauttia elämästäsi. Muista, että tasapaino työelämässä ja vapaa-ajalla on mahdollista. Se vaatii kuitenkin hieman työtä ja eritoten sitoutumista.

Miten voit löytää tasapainon henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin välillä?

Kun puhumme henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista, meidän on ymmärrettävä, että molemmat ovat tärkeitä. Henkinen hyvinvointi auttaa sinua käsittelemään stressiä ja pysymään emotionaalisesti terveenä, kun taas fyysinen hyvinvointi auttaa sinua pysymään terveenä ja vahvana. On siis todella tärkeää, että löydät tasapainon näiden kahden välillä, jotta voit elää täysimittaisesti ja tasapainoisesti.

Yksi tapa löytää tasapaino on varmistaa, että olet ottanut aikaa itsellesi. Varaa aikaa rentoutua ja tehdä asioita, jotka tuovat sinulle iloa ja rauhaa. Voit myös ottaa aikaa harjoitella erilaisia rentoutumismenetelmiä, jotka auttavat sinua pysymään henkisesti terveenä.

Toinen tapa löytää tasapaino on varmistaa, että olet ottanut aikaa liikkua ja harjoitella. Liikunta auttaa pysymään fyysisesti terveenä ja vahvana, ja se voi myös auttaa pysymään henkisesti terveenä. Liikunta voi auttaa sinua purkamaan stressiä ja antamaan sinulle energiaa. Muista ottaa aikaa itsellesi, huolehtia itsestäsi ja pidä palautumisesta aina kiinni.

Muista, että henkinen ja fyysinen hyvinvointi ovat tärkeitä, ja että tasapainon löytäminen näiden kahden välillä on tärkeää. Jos tarvitset apua, ota yhteyttä ammattilaiseen, joka voi auttaa sinua löytämään tasapainon.

Miten voit löytää tasapainon sosiaalisessa elämässä ja yksityiselämässä?

Kun puhutaan tasapainosta sosiaalisessa elämässä ja yksityiselämässä, on tärkeää muistaa, että se on erittäin henkilökohtainen asia. Jokaisella meistä on omat tarpeemme ja tavoitteemme, ja meidän on löydettävä tapa yhdistää ne molempien elämänalueiden kanssa.

Ensimmäinen askel tasapainon löytämiseksi on tunnistaa omat tarpeesi ja tavoitteesi.

 • Mieti, mitä haluat saavuttaa sosiaalisessa elämässäsi ja yksityiselämässäsi.
 • Mitä haluat saavuttaa ja miten voit saavuttaa ne?

Kun olet tunnistanut omat tarpeesi ja tavoitteesi, voit alkaa suunnitella, miten voit saavuttaa ne.

Toinen askel tasapainon löytämiseksi on löytää tapoja, joilla voit yhdistää sosiaalisen ja yksityiselämän. Yritä löytää tapoja, joilla voit yhdistää nämä molemmat elämänalueet. Voit esimerkiksi aloittaa sosiaalisen median käytön, jotta voit pysyä yhteydessä ystäviisi ja tuttaviisi. Voit myös aloittaa uusien harrastusten harrastamisen, jotta voit viettää aikaa ystäviesi ja tuttaviesi kanssa.

Kolmas askel tasapainon löytämiseksi on löytää sinulle luontaisia tapoja, joilla voit hallita aikaa. Yritä löytää itsellesi sopivia tapoja, joilla voit hallita aikaa ja priorisoida asioita. Voit esimerkiksi aloittaa aikatauluttamisen tai aloittaa uuden päivittäisen rutiinin, jotta voit varmistaa, että sinulla on aikaa molempien elämänalueiden hoitamiseen.


Tottumuksen automatisointi ja seuranta MAKSUTON Ladattava  Lataa tästä


Muista siis, että tasapainon löytäminen sosiaalisessa elämässä ja yksityiselämässä on erittäin henkilökohtainen asia. Sinun on löydettävä juuri se itsellesi sopiva tapa, jolla voit yhdistää molemmat elämänalueet ja hallita aikaasi.

Saavuta tasapaino

Muista, että voit saavuttaa tasapainon vasta, kun olet valmis tekemään jotain sen eteen.

 1. Tasapainon löytäminen elämässäsi vaatii hieman aikaa ja vaivaa.
 2. Sinun on löydettävä tapoja hallita stressiä.
 3. Löydettävä aikaa rentoutumiseen ja itsehoitoon.
 4. On tärkeää löytää aikaa myös ystävien ja perheen kanssa vietettäväksi, jotta voit nauttia elämästäsi ja saada tarvittavaa tukea.
 5. On myös tärkeää löytää aikaa oman itsensä kuuntelemiseen ja
 6. Löytää tapoja, joilla voit kasvattaa itsetuntemustasi ja löytää tasapainon elämässäsi.

Lataa Arvoanalyysi ja tutki omia arvojasi. Katso sen avulla mistä aloitat. Itse tein arvoanalyysin kun etsin tasapainoa. Lähdin liikkeelle terveydestä edeten työ-asioihin. Nämä olivat itselläni ne, mitkä toi arkeen ja elämään epätasapainoa.

Taustalla on ollut myös suorittamista ja miellyttämistä, sekä ahdistusta. Kuitenkin olen tasapainon saavuttanut ja tällähetkellä elämässäni ylläpidän sitä, minulle räätälöidyin tavoin.

Mikään tilanne ei ole mahdoton. En itsekään aikanaan uskonut, että tämä on mahdollista. Mutta nyt kun elän sitä itse todeksi, tahdon auttaa sinuakin löytämään tasapainon elämääsi ja kertoa, että aina on mahdollisuus tehdä päätös. Sinun elämäsi on arvokas ja ansaitset onnellisen elämän!

Älä siis kärsi turhaan epätasapainosta, kun asiat on mahdollista muuttaa. Lataa Arvoanalyysi ja kartoita tilanteesi.

Parhain terkuin, Virpi

Ps. Tulossa lisää työkaluja, joten pysythän kuulolla. Laita tili seurantaan instagramissa @taivaanaarre

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart