Miten päästä tavoitteeseen?

Se miten päästä tavoitteeseen riippuu täysin siitä, mitä teet saaavuttaaksesi tavoitteesi.

Nämä 5 vinkkiä hyödyntämällä pääset tavoitteeseesi helposti.

Miten päästä tavoitteeseen ~ Kuinka voit luoda itsellesi tavoitteita ja saavuttaa ne?

Tavoitteiden asettaminen ja saavuttaminen voi toki olla haastavaa, mutta ensisijaisesti se on erittäin palkitsevaa. On tärkeää, että asetat itsellesi realistisia tavoitteita, jotka ovat saavutettavissa.

Tässä on vinkit, miten päästä tavoitteeseen. Näiden vinkkien avulla voit luoda itsellesi tavoitteita ja saavuttaa ne:

1. Miten päästä tavoitteeseen = Määritä tavoitteesi

Tavoitteiden asettaminen alkaa tavoitteiden määrittelyllä. Mieti, mitä haluat saavuttaa ja mikä on tavoitteesi. On tärkeää, että tavoitteesi ovat realistisia ja saavutettavissa.

Se miten päästä tavoitteeseen on kiinni siitä, oletko asettanut tavoitteen tai tavoitteita. Sen vuoksi kaikki alkaa siitä mitä sinä haluat. Se määrittää sen, mikä tavoitteesi on.

Käytä apuna omaa elämääsi. Mieti asioita, joissa olet onnistunut aiemmin. Niiden kautta pohdi myös sitä, miten pääsit tavoitteeseesi ja löydä oma tapasi mennä kohti onnistumista. Määritä itsellesi sen kautta tavoite, joka on mahdollista saavuttaa. Pidä siis rimasi sellaisena, että sinulla on mahdollisuus päästä sinne mihin haluat.

Aseta ensin päätavoite ja sen jälkeen välitavoite. Tekemällä näin, saavutat tavoitteesi helposti.

2. Miten päästä tavoitteeseen = Aseta aikataulu

Kun olet määritellyt tavoitteesi, on tärkeää asettaa itsellesi aikataulu. Aseta itsellesi päivämäärä, johon mennessä haluat saavuttaa tavoitteesi.

Muista tässäkin kohtaa huomioida realistisuus. Aikataulua ei kannata laittaa liian lähelle, mutta ei myöskään liian pitkälle tulevaisuuteen. Pohdi jälleen esimerkiksi oman elämäsi kautta. Mikä sinua motivoi? Tarvitsetko aikaa pohjatöihin? Oletko ripeä toimija vai etenetkö hitaasti, mutta varmasti?

Jokaisen toimintatapa on hieman omanlainen. Vaikka tavoitteen asettamisessa ja sen saavuttamisessa päteekin tietty kaava lähes kaikilla, niin tapa tehdä, on se erottava tekijä.

Keskity siis omaan tekemiseesi ja siihen, mikä toimii sinulla parhaiten.

Muista kuitenkin tämä: toimimme sen aikamääreen mukaan, jonka asetamme. Senpä takia aikataulu on erittäin tärkeä asettaa. Se juuri auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi.

3. Miten päästä tavoitteeseen = Tee suunnitelma

Kun olet määritellyt tavoitteesi ja asettanut itsellesi aikataulun, on tärkeää tehdä suunnitelma. Suunnitelma auttaa sinua pysymään kurssilla ja saavuttamaan tavoitteesi.

Kuten aikatulun asettaminen, myös suunnitelman teko on tärkeässä roolissa tavoitteiden saavuttamisessa. Tee suunnitelma sellaiseksi, että voit edetä helposti ja vaiheittain kohti asettamaasi tavoitetta. Laadi suunnitelmaan siis vaiheet, joiden avulla etenet.

Jälleen kerran vinkkinä oman elämän tarkastelu. Sieltä saat ne sinulle toimivat tavat esiin. Kuinka olet edennyt jossakin asiassa aiemmin? Kirjaa ylös ja hahmottele. Tee sitten varsinainen suunnitelma, joka sisältää vaiheet tavoitteesta sen saavuuttamiseen saakka.

4. Pidä kiinni suunnitelmastasi = Tiedät miten päästä tavoitteeseen

Kun olet tehnyt suunnitelman, on tärkeää, että pidät kiinni siitä. Pidä itsesi motivoituneena ja muista, että tavoitteiden saavuttaminen voi olla haastavaa, mutta se on myös erittäin palkitsevaa.

Motivoi itseäsi ja pidä suunnitelmasta kiinni. Sitoudu tekemääsi suunnitelmaan. Kun olet tehnyt edelliset vaiheet sinulle sopivaksi, niin suunnitelmasta kiinni pitäminen on helppoa.

Keskity onnistumisiin matkan varrella, sillä se motivoi ja palkitsee sinua. Tarvitset motivaatiota asian loppuunviemiseksi, joten muista siis motivoida itseäsi ja panostaa siihen.

5. Pidä hauskaa!

Muista, että tavoitteiden saavuttaminen voi olla hauskaa. Pidä hauskaa ja nauti matkasta tavoitteidesi saavuttamiseen.

Ole rennolla asenteella ja positiivisella mielellä. Monesti myös pieni huumori pitää mielen virkeänä ja saa haasteetkin tuntumaan mukavilta.

Kaikesta oppii ja asenne ratkaisee. Nauti matkastasi!

Nämä ovat muutamia vinkkejä, miten päästä tavoitteeseen ja näiden vinkkien avulla voit luoda itsellesi tavoitteita ja saavuttaa ne. Elämässä on mahdollista toteuttaa todella monia asioita. Haluamansa elämän voi esimerkiksi toteuttaa ottamalla vastuun omasta elämästään ja tekemällä ne tarvittavat muutokset.

On tärkeää olla tietoinen omista tavoitteista ja siitä, mitä elämältään haluaa. Millaista elämää haluaa elää ja mitä elämässään tehdä.

Sitten voi pyrkiä saavuttamaan ne asettamalla itselleen realistisia tavoitteita ja toteuttamalla ne askel kerrallaan.

On myös tärkeää olla itselleen armollinen ja antaa itselleen aikaa ja tilaa kasvaa ja kehittyä.

Parhain terkuin, Virpi

Elämäntapana itsensä rakastaminen – Balanssin äärellä

Minulle – elämäntapana itsensä rakastaminen -määrittyy ajatukseen: ”oma ihana koti, omat tärkeät arvot ja elämän kestävä onnellisuus.” Minulle se on siis sitä. Tämä juontaa juurensa siitä, miten itsensä kunnioittaminen ja rakastaminen, toi minulle tämän ajatuksen. Vielä muutama vuosi sitten, sairauksieni keskellä, pohdin: onko mahdollista elää tasapainoista elämää? Olin aiemmin pitänyt itsensä rakastamista, ehkä jopa hieman …

Elämäntapana itsensä rakastaminen – Balanssin äärelläLue lisää »

Lue myös

Kuinka elää omannäköistä elämää?

Eiks se oliskin ihanaa et eläisit omannäköistä elämää, eikä tarvis enää miettiä sitä koko asiaa….

Lue lisää

 


tietokone vihko ja kuppi

Arvoanalyysi MAKSUTON

Ladattava

Lataa tästä

Lue lisää

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart