Negatiivinen ajattelu – Negatiivisesta ajattelusta pois pääseminen voi olla haastavaa, mutta se on mahdollista. Itsekin olen tehnyt paljon työtä mielen kanssa ja mielenmuutos oli oma prosessinsa päästä pois vanhoista totutuista ajattelutavoista.
Itseasiassa mielenmuutos oli aikalailla ydinasia, jotta omien unelmien toteutus oli ylipäänsä mahdollista. Ilman mielenmuutosta en olisi omien intohimojeni äärellä tänäpäivänä.
Ota siis tästä vinkit talteen ja selätä negatiivinen ajattelu, sillä sen voittaminen on todellakin mahdollista. Mene kohti unelmiasi ja elä sitä elämää, jonka ansaitset.
Negatiivinen ajattelu – Sen voittaminen on mahdollista!
Nämä viisi vinkkiä auttavat sinua luomaan mielenmuutoksen ja elämään ilman jatkuvaa negatiivista ajattelua.
Muista olla kärsivällinen itsesi kanssa, sillä muutos vie aikaa. Pienet askeleet ja jatkuva harjoittelu auttavat sinua saavuttamaan myönteisemmän ajattelutavan.
Tässä sinulle auttava, selkeä ja helpottava ohjeistus negatiivisesta ajattelusta pois pääsemiseksi: (Näiden viiden vinkin jälkeen saat vielä lisäpohdinnat, joten ethän missaa niitä)
1. Tunne negatiiviset ajatukset: Ensimmäinen askel negatiivisesta ajattelusta eroon pääsemiseksi on tiedostaa ja tunnistaa negatiiviset ajatukset. Ole tietoinen siitä, mitä ajattelet ja millaisia tunteita se herättää sinussa.
2. Haasta negatiiviset ajatukset: Kysy itseltäsi, onko ajatuksillasi todellista perustetta vai ovatko ne liioiteltuja tai epärealistisia. Usein negatiiviset ajatukset perustuvat pelkoihin ja epävarmuuteen. Haasta nämä ajatukset ja etsi realistisempia ja myönteisempiä näkökulmia.
3. Korvaa negatiiviset ajatukset positiivisilla: Kun tunnistat negatiivisen ajatuksen, pyri korvaamaan se positiivisella vastaavalla ajatuksella. Esimerkiksi, jos ajattelet ”En koskaan onnistu”, korvaa se ajatuksella ”Olen kykeneväinen ja voin oppia uusia asioita”. Tämä auttaa muuttamaan negatiivisen ajattelumallin myönteisemmäksi.
4. Harjoittele kiitollisuutta: Kiitollisuuden harjoittaminen auttaa siirtämään huomion negatiivisista asioista positiivisiin. Joka päivä voit kirjoittaa ylös muutaman asian, joista olet kiitollinen. Tämä auttaa sinua keskittymään hyviin asioihin elämässäsi ja vahvistaa myönteistä ajattelua.
Lue myös: Tyytyväisyys vie hyvään oloon-Kokeile tätä keinoa!
5. Huolehdi itsestäsi kokonaisvaltaisesti: Negatiivinen ajattelu voi liittyä myös stressiin, unen puutteeseen ja huonoon fyysiseen terveyteen. Huolehdi itsestäsi syömällä terveellisesti, liikkumalla säännöllisesti ja nukkumalla riittävästi. Lisäksi harrasta rentoutumista ja stressinhallintaa, kuten meditaatiota tai joogaa, jotka voivat auttaa rauhoittamaan mieltä.
Pidä mielessä
Muista myös, että mikään asia ei tapahdu hetkessä:
- ole siis realistinen &
- hyväksy pienten askelten tie.
Kestävyys ja pidemmän ajan hyödyn saaminen vaatii juuri sitä.
- Pieniä askeleita &
- pitkäjänteisyyttä.
Sitä, että olet valmis työstämään asioita päästäksesi eteenpäin. Joskus oravanpyörästä pois pääseminen onkin kiinni ainoastaan siitä.
- Ole siis kärsivällinen itsesi kanssa,
- äläkä anna takapakkien pysäyttää sinua,
- sillä niiltä ei voi koskaan täysin välttyä.
Täydellinen positiivisuuskaan ei ole hyvästä, eikä sellainen tietysti ole tavoitteenakaan.
Virheet ja epäonnistuminen ovat osa elämää ja niiden kanssa eläminen on tavallista. Kaikenlaiset tuntemukset ja ajatukset kuuluvat ihmisyyteen.
Seuraavaksi lisäpohdintoja itsesi kehittämiseen ja eteenpäin kulkemiseen.
Lisäpohdinnat:
Harjoittele hyväksymään negatiiviset ajatukset ja keskity positiiviseen ajatteluun myös näiden pohdintojen avulla.
Työstä mieltäsi ja keskity itseesi:
- Harjoittele hyväksymään negatiiviset ajatukset ja ole mielenkiinnolla niitä kohtaan. Mieti mitä ne sinulle kertovat ja mitä voit oppia niistä. Kirjaa ylös, jotta asiat eivät jää vain ajatuksen tasolle.
- Harjoittele keskittymistä. Vältä ajatusten harhailemista ja pyrkimystä poistamaan negatiiviset ajatukset. Anna ajatusten olla ja pyrkimyksenä on keskittyä tähän hetkeen.
- Älä työnnä suoraan negatiivisia ajatuksia pois, sillä muuten piilottelet niitä. Hyväksyntä ja hetkeen keskittyminen luo juuri sen tarvitsemasi turvallisen ympäristön ja tilan. Tuntea ja olla. (Tärkeää on ymmärtää näitä ajatuksia ja keskittyä nykyisyyteen.)
- Pidä päiväkirjaa ja ala kirjoittamaan päivittäin mietteitäsi ja tunnelmiasi. Tämä auttaa sinua tarkastelemaan ajatuksiasi ja saamaan selkeyttä ja järjestystä mielialoihisi.
- Hyödyllisiä keinoja itsensä tarkasteluun on vaikkapa blogin perustaminen, taiteen harjoittaminen tai mikä tahansa luova keino purkaa mietteitä ja tunnelmia. Sitä kautta saat selkeyden ja järjestyksen itsellesi.
- Harjoittele rauhallista hengittämistä ja rentoutumista. Tämä auttaa sinua tuntemaan olosi rauhalliseksi ja pysymään läsnä.
- Harjoittele positiivista ajattelua ja aseta itsellesi tavoitteita. Positiivinen ajattelu auttaa sinua muuttamaan negatiiviset ajatukset ja saavuttamaan myönteisemmän mielentilan.
Tärkeää tiedostaa, jos negatiivinen ajattelu vaivaa usein:
Harjoitteleminen on tällöin usein vain väliaikainen ratkaisu, joka ei ratkaise ongelman ydintä vaan kuljettaa sinua tässä prosessissa. Se on siis osa sitä, mutta ei pelkilleen ratkaise ongelmaa.
On tärkeää pohtia, mitä muuta voisi tehdä ongelman ratkaisemiseksi, kuten muutoksia elämäntyyliin tai käyttäytymiseen. On hyödyllistä luoda rutiineja, jotka auttavat väliaikaisesti, mutta myös työskennellä ongelman ytimen ratkaisemiseksi.
Tämä on tärkeää tiedostaa, koska negatiiviset ajatukset voivat palata, jos ongelman takana oleva syy ei ole ratkaistu. Siksi on tärkeää etsiä syy ongelman takana ja työskennellä sen ratkaisemiseksi.
Positiivisen ajattelun harjoitteleminen auttaa sinua kyllä, mutta syyn selvittäminen ja ratkaiseminen on se lopullinen ratkaisu. Sitä kohti kannattaa kulkea, jos negatiivinen ajattelu vaivaa usein.
Silloin onkin suositeltavaa keskustella asiantuntijoiden, kuten terapeuttien tai psykologien, kanssa ja pyytää heidän apuaan, jotta voidaan ymmärtää ongelman ydinkohdat ja etsiä lopullinen ratkaisu.
Avun pyytäminen on tärkeää, sillä kenenkään ei tarvitse selviytyä yksin. Silloin voidaan kokeilla erilaisia terapeuttisia ja psykologisia menetelmiä ongelman ratkaisemiseksi, kuten kognitiivista käyttäytymisterapiaa ja muita erilaisia psykoterapiamuotoja.
Ajattelun vapauttaminen – Käytä näitä vinkkejä motivoimaan itseäsi ja saavuta unelmasi
Negatiivisesta ajattelusta pois pääseminen voi olla vaikeaa, mutta se on mahdollista. Käytä näitä vinkkejä motivoimaan itseäsi ja jatka matkaasi kohti unelmiasi. Päästä siis irti negatiivisesta ajattelusta ja elä sitä elämää, jonka ansaitset.
Negatiivisen ajattelun vaivatessa enemmän, käänny jonkun luotettavan ammattilaisen puoleen.
Ota tästä 5 vinkkiä vielä itsellesi ylös:
1. Tunne negatiiviset ajatukset
2. Haasta negatiiviset ajatukset
3. Korvaa negatiiviset ajatukset positiivisilla
4. Harjoittele kiitollisuutta
5. Huolehdi itsestäsi kokonaisvaltaisesti
Mitä olit mieltä postauksesta? Koitko sen itsellesi hyödylliseksi?
Kerro kommentteihin. Jaa näkemyksesi ja kokemuksesi!
Parhain terkuin, Virpi