Omannäköisen elämän punainen lanka

Mikä ihmeen omannäköisen elämän punainen lanka? Punaisesta langasta puhutaan silloin, kun jollekin asialle on olemassa selkeä linja. Se antaa myös tietynlaisen syyn, pohjan ja tarkoituksen.

Ensinnäkin on todella helpottavaa, että asioille on olemassa selkeä linja. Ihan jo senkin takia, että itse tekeminen tai oleminen ei stressaa tai ole täysin päämärätöntä puuhailua.

Toiseksi on tosi mukavaa, kun tietää miksi elää miten elää tai tekee jotakin omaa juttua.

Omannäköisen elämän punainen lanka

Mitenkäs se omannäköisen elämän punainen lanka sitten?

No minusta on hyvä löytää itsellensä se omannäköisen elämän punainen lanka. Oikeastaan suosittelen lähtemään liikkeelle juuri siitä, koska jälkeenpäin kaikki on aina vähän työläämpää.

Miksi se sitten kannattaa olla?

Punainen lanka kannattaa olla, sillä säästät sen avulla kallisarvoista aikaasi ja myöskin hermojasi. Minua se on helpottanut hurjasti ja antanut selkeän linjan omaan elämään ja omaan tekemiseen.

Lisäksi omaan punaiseen lankaan on kätevää peilata omia valintoja ja tekoja. Käytännössä siis, kun sinulla on aina olemassa se oma punainen lankasi, niin sinun on helppo tietää mitä tehdä missäkin tilanteessa.

Oma punainen lanka

Oma punainen lanka kirkastuu usein sen myötä, kun kehität itseäsi jollain tavalla. Opit tuntemaan itseäsi syvällisemmin ja ennenkaikkea ymmärtämään sitä, mitä haluat ja mitä tahdot. Eritoten MIKSI tahdot sitä?

Oikeat kysymykset on kaiken a & o.

Hyvä alku on se, että tiedät sen, että tahdot elää omannäköistä elämää. Jo se kertoo paljon sinusta ja sinun haluistasi omaa elämääsi kohtaan.


Itsensä löytämisen työkirja MAKSUTON | Ladattava

Itsensä löytämisen työkirja-maksuton


Kirkasta oma miksi

Oletko siis miettinyt, että MIKSI SINÄ HALUAT elää omannäköistä elämää?

Mitä saisit siitä itsellesi? Mahdollistaako se sinulle jotakin? Jos, niin mitä?

Miksi se on sinulle tärkeää? Miksi et voisi elää ilman sitä?

Mikä on omannäköisen elämäsi halun taustalla?

Minun omannäköisen elämän punainen lanka

Minä esimerkiksi haluan elää sitä, jotta voin kokea vapautta ja rauhaa.

Elän sitä, koska koen sen omaksi tavaksi elää elämää ylipäänsä. Haluan myös kokea merkityksellisyyttä ja olla onnellinen eläessäni täällä.

Elämässä tulee olemaan vaikeita aikoja ja harmautta, mutta syvin olemus on jo itsessä. Siinä, miten kokee maailman ja elämän. Kuinka suhtautuu elämään ja sen mukana tuomiin asioihin.

Koska pitkältihän me voidaan jokainen itsenäisesti tehdä ratkaisuja ja vaikuttaa siihen, millaista elämänlaatu yleisesti ottaen on ja mitä elämämme sisältää.

omannäköisen elämän näköinen sisustus

 

Punainen lanka voi olla esim. hyvinvointi, kuten minulla

Tärkeimpänä minulle kuitenkin omannäköisessä elämässä on EHDOTTOMASTI HYVINVOINTI. Hyvinvointi tarkoittaa minulle äsken kuvailemiani asioita punaisen langan tiimoilta (vapaus,rauha ym.)

Oli pitkä aika kun voin huonosti. Loppuviimein kärsin tosi paljon ahdistuksesta ja siitä tulikin päivittäinen osa minun elämää. Ja kun terveyden menettää myös fyysisesti, niin siinä tapahtuu kyllä jotakin.

Tiedät varmaan niitä tarinoita ihmisistä, jotka sairastuessaan alkaa elämään jotenkin eritavalla kuin ennen. Tai sitten niitä kamalan surullisia tarinoita, joissa kuulee sairastuvansa niin vakavasti, että tietää olevansa lähdössä.

Uskon, että ne on niitä hetkiä, jotka jollain lailla herättää ihmistä ennenkuulumattomalla tavalla. Voisin jopa sanoa sitä jollain lailla ”henkiseksi” heräämiseksi.

Koska juuri heiltä tulevat ne tarinat siitä, miten elämän rajallisuutta ei ollut oikein edes ajatellut. Kukapa sitä nyt huvikseen miettisi kuolemaa, kun on paljon muutakin.

Tästä kerron siksi, koska myös itse olen sairauteni kautta vasta ymmärtänyt, että elämän kulku ei kokonaisuudessaan ole minun hallinnassani. (Aiemmin kai luulin, että minun kuuluu kantaa vastuu jotenkin oman elämäni pituudesta. mutta juu ei…)

Tiedosta siis, mihin voit vaikuttaa ja mihin et.

On siis tiettyjä lainalaisuuksia, joita ei voi välttää. Näistä yksi on juuri se kuolema. Kuolema voi pelottaa, mutta kuoleman ei ole tarkoitus mielestäni vangita niin, että elämästä tulee rajallista ja pelottavaa.

Tämä elämä täällä maanpäällä on minusta varsin hieno mahdollisuus, jonka olen saanut. Tahdonkin ottaa siitä kaiken irti, kerran se on mahdollista.

On siis myös asioita, joihin voimme vaikuttaa, kuten oma suhtautumisemme tähän elämän rajallisuuteen.

Sitten on nämä sairaudet, joihin osaltaan voimme vaikuttaa ja osaltaan emme. Kuitenkin jälleen voimme vaikuttaa suhtautumiseen. Siihen asenteeseen, jonka otamme kunkin asian kohdalla.


Lue myös: Sisäinen ristiriita – Näin löysin rauhan


Armo avaa silmät

Kun minulta meni terveys, meni minulta sen myötä hallinta. Kun hallinta lähti, astui kuvioihin armo.

Armo on sitä, että rakastaa vaikkei ansaitse rakkautta. Se on sitä rakkautta, jota kokee silloin, kun sitä vähiten omasta mielestään ansaitsee, mutta jonka vuoksi sitä silloin yleensä juuri saakin.

Ja kun armo astui kuvioihin, niin sitä vapautui siitä omasta itsekkäästä jopa perisyntisestä luonnosta, joka tieten tahtoen on yrittänyt sabotoida omaa elämäänsä. Tekemällä sitten niitä asioita, jotka eivät palvellut omaa hyvinvointia. (kuten itsensä syyttely, itsestä vian etsiminen, muiden syyttely, vaikeiden tunteiden välttely, ahdistuksen karkuun juokseminen, suorittaminen, tiettyjen tunteiden kieltäminen…)

Tietämättä tai tietäen, ei sen väliä, koska armo.

Yksinkertaisesti tällä tarkoitan omalla kohdallani tätä: Olen saanut elämän, kiitän siitä, sen sijaan, että juoksen karkuun sen tuomia asioita, joita en kestä.

Siitä syystä, JA VAIN SIITÄ SYYSTÄ, minulle HYVINVOINTI on KALLISTA.

Minulle hyvinvointi on myös sitä, että elän saamani elämän siten, kuin se minulle on hyväksi. Ja mielestäni minulle on varsin hyväksi se, että olen iloinen, onnellinen, koen merkityksellisyyttä ja saan nauttia asioista, joita minulla on.


Tutustu myös: PDF materiaalit! Täältä löydät ladattavia työkaluja. LATAA PDF-tiedostot omaan käyttöösi.


Ihan niinkuin lapsena. Ai että, miten kiljun riemusta kun on syntymäpäiväni. Tai kun ensilumi sataa. Tai ihan vain siksi, kun elämä on niin ihanaa!

pariskunta kävelee

 

Samalla saan olla muiden ihmisten kanssa jakamassa tätä kaikkea. Ja siitä juuri minusta tässä elämässä on kyse.

Yhdessä olemisesta, yhdessä tekemisestä ja kuitenkin itsenäisesti eläen. Sovussa ihmisenä ihmisten joukossa.

Tykkään olla yksin ja olen introvertti, mutta silti rakastan ihmisten läsnäoloa.

Ja tästä nyt pääsen siihen ytimeen. Minun punainen lankani omannäköisen elämän elämisessä on tämä: Haluan voida hyvin, jotta voin elää omannäköistä elämää.

Sillä ilman hyvinvointia, en voi sitä tehdä. Ja omannäköinen elämä on minulle kokonaisvaltaista elämistä itsenäni.

Mutta nyt sinuun, mikä on sinun punainen lankasi ja omannäköisen elämän perimmäinen syy?

Selvitä oma punainen lankasi kysymällä itseltäsi kysymyksiä. Vastaamalla niihin saat kirkastettua oman punaisen lankasi.

Mikä on sinun omannäköisen elämän punainen lankasi?

Miksi haluat elää omannäköistä elämää? MIKSI?

Kirkasta itsellesi siis heti oma miksi. Koska sen myötä saat tukevan pohjan, jonka päälle rakennat elämääsi ja saat suuntaviivan, johon peilaat vaikka niitä valintojasi.

Saat selkeyden omannäköiseen elämääsi.

Mikä on sinulle tärkeintä omannnäköisessä elämässä?

Tutki itseäsi ja löydä oma MIKSI vastaus. Laita se sitten pliis johonkin ylös. Kirjoita se muistiin. Äläkä unohda sitä.

Sitten jatkat matkaasi punaisen lankasi kanssa ja näin sulla on hallussa sun jutun kultakimpale.

Ei muuta kuin antoisaa MIKSI miettimistä ja vastauksen kirjoittamista. YES!

Ihanaa päivää sinulle!

Terkuin,Virpi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart