Opi rakastamaan itseäsi-Aloita lukemalla tämä!

Opi rakastamaan itseäsi-Aloita lukemalla tämä!

Miten rakastaa itseään?

Itsensä rakastamisen pohja on OMAN-ARVON-TUNTO.

Opi rakastamaan itseäsi-Aloita lukemalla tämä!

Miten tärkeä olet? Miten rakastettava olet? Mikä on sinun arvosi? Mihin sinun oma arvosi perustuu?

Näihin kysymyksiin vastaamalla, saat takuulla tietää, mitä itsestäsi ja arvostasi ajattelet.

Jos vastaat rehellisesti ja välittömästi, saat realistisen kuvan itsellesi siitä, mitä mielessäsi liikkuu.

Ja miksi se on tärkeää? Koska jos haluat rakastaa itseäsi, sinun on oltava itsellesi rehellinen ja myös tiedettävä, mitä itsestäsi ajattelet.

Ajatukset eivät ole yhtä kuin totuus. Ajatukset ovat vain ajatuksia ja onneksi niin.

Voimme siis vaikuttaa siihen, miten suhtaudumme ajatuksiimme.

Jos olet elämässäsi kokenut kovia ja omanarvontuntosi on kovinkin kolhiintunut, ei ole yhtään ihme, että itsensä rakastaminen ei ole helppoa.

Tottakai me ihmiset mielellämme syytämme itseämme. Olemmehan me ”perisyntisiä”, vai mitä..

Mutta on otettava huomioon eräs seikka. Nimittäin se, ettei ole sinun tehtäväsi kantaa kaikkien ihmisten sinulle lastaamaa kivikuormaa.

Ei! Sinun tehtäväsi on rakastaa itseäsi sellaisena kuin olet. Ja ei, en tarkoita tällä sitä, että sinun TÄYTYY tai ON PAKKO tai SINUN ON PYSTYTTÄVÄ SIIHEN.

Ei! Tällä tarkoitan sitä, että mielestäni se on jokaisen ihmisen tehtävä.

Ihanteellista olisi ajatella, että muidenhan tehtävä se on meitä rakastaa. Ja tämäkin kyllä pitää paikkansa. Mutta me emme kuitenkaan voi ketään pakottaa itseämme rakastamaan. Emme voi pakottaa itseämme niin tekemään, vielä vähemmän muita.

On siis tehtävä selväksi raja, joka kulkee ihmisten välissä. Rajat voi jokainen vetää yksilöllisesti siihen, mihin kulloinkin haluaa.

Tämän pohjalta on helpompi lähteä rakentamaan itsensä rakastamista. Koska emme voi verhoutua sen taa, että sysäämme vastuun tästä jollekin ulkopuoliselle.

Rakasta itseäsi

Meidän on kaikkein viisainta keskittyä itseen silloin, kun haluamme itseämme rakastaa. Miten se muuten edes olisi mahdollista?

Se ei poissulje sitä, etteikö meillä olisi vaikeuksia tai ettemmekö olisi surullisia siitä, että jotkut eivät meitä rakasta. Kaiken lisäksi voi olla, että me koemme, että juuri ne ihmiset, joilta eniten rakkautta tarvitsisimme, eivät sitä meille osoita.

Tämä on inhimillistä. Tämä on yleistä. Valitettavan surullista.

Mutta kuten tiedämme, on oltava realistinen ja keskityttävä asioihin, joihin voimme vaikuttaa. Kannattaa siis jättää sellaiset asiat pois, joihin sinun arvovaltasi ei yletä.

Ja tämä kaikki voi olla kamalaa. Se voi suututtaa tai turhauttaa. Mitä tahansa tunteita se aiheuttaa, niin se sallittakoon.

Kuitenkin, kaiken tämän kurjuuden keskellä on valoa. Valoa, joka loistaa pimeydessä. Sisällä meissä, kuin odottaen näkevänsä muita valoja.

Tämä valo voi tässä yhteydessä kuvastaa itsesi rakastamista.

Se, miten voit oppia rakastamaan itseäsi, riippuu osaltaan siitä, missä elämän vaiheessa kuljet. Ei ole olemassa vain yhtä ohjetta, joka toimii kaikille. Jokainen meistä kulkee omaa polkuaan ja polun varrella on erilaisia pysähdyksiä.

Siksi on todella tärkeää myös katsoa, missä kohdin itse kuljet.

Voit pohtia, miksi juuri nyt haluat oppia rakastamaan itseäsi? Mitä elämässäsi tapahtuu juuri nyt?

Onko sydämesi särkynyt? Oletko yksinäinen? Kaipaisitko vertaistukea tai ihmistä lähellesi?

Kaipaatko ymmärrystä? Haluatko tulla kuulluksi?

Mitä sinä oikeasti kaipaat ja haluat? Mitä tarvitset juuri nyt?

Ja kun näet itsesi sisimmän ja olet yhteydessä itseesi, niin silloin rakas sinä, juuri sinä siinä, silloin näet mitä sinä kaikkein eniten olet vailla. Ja kun sen näet, niin tarraudu siitä kiinni. Ota siitä kiinni kaksin käsin, äläkä hellitä otettasi.

Sillä siinä sinulla on sydämesi valo, jota hoivaamalla ja rakastamalla saat itse aikaan sen mitä täältä tulit hakemaan. Opit rakastamaan itseäsi <3

Parhain terkuin, Virpi

Ps. Tulossa täysin UUSI OPAS itsensä rakastamisesta, joten olethan kuulolla. Vanhan oppaan lataus onnistuu tästä:

Itsensä rakastamisen matka

Maksuton opas lataa

Minut löytää myös täältä Blogit.fi

Myös verkkokurssi aiheesta tulossa syksyllä, johon juuri sinun on mahdollisuus päästä mukaan! Tähän rajattu määrä osallistujia, joten ethän missaa. Tarkemmat tiedot tulevissa postauksissa!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart