Parempaa jaksamista – Näin saavutat sen!

Parempaan jaksamiseen ei ole olemassa mitään ideaalia yhtä ainoaa tapaa. Senpä vuoksi onkin niin tärkeää tuntea itsensä hyvin.

Parempaa jaksamista saavutat tuntemalla itsesi. Läpikotaisin.

Miksi asia on näin? Minäpä kerron miksi se on niin tärkeää ja miksi se on näin.

Parempaa jaksamista – Näin saavutat sen!

Parempaan elämänhallintaan ja sitä kautta parempaan jaksamiseen se oikea tie on aina yksilöllinen. Tästä syystä nimenomaan itsensä tunteminen saa sinut saavuttamaan sen.

Se on myös lähtökohtana elämänhallinnan saavuttamiselle. Parempi jaksaminen taas tulee elämänhallinnan kautta. Se, että hyvinvoinnista tulee osa sinun arkea ja elämää.

Voisin vain luetella listana, että tähän asiaan toimii vain tämä: tee näin ja näin. Sen jälkeen toimi näin ja tee sitten noin. Mutta sellainen opastus ei vie sinua siihen lopputulokseen, johon haluat.

Se vie sinut siihen lopputulokseen, jos sinulle toimii se, mikä toimii minulle tai mikä toimii Maijalle.

Jaan vinkkejä ja inspiraatiota. Jaan neuvoja ja ohjeita, joiden avulla voit saavuttaa parempaa elämänhallintaa. Tietysti.

Mutta.

Parempaa jaksamista saavutat tuntemalla itsesi – se mikä toimii on yksilöllistä

Kuitenkin loppuenlopuksi, kyse on hyvin yksilöllisistä asioista.

Siitä, mikä sopii juuri sinulle. Mikä on se oikea tapa sinulle, jotta saavutat paremman jaksamisen.

Mikä on sinun tapasi helpottaa ahdistustasi. Miten voit elää sitä elämää, jota sinut on kutsuttu elämään.

Esimerkiksi näiden asioiden:

  • omannäköinen elämä
  • parempi elämänhallinta
  • arjen tasapaino
  • ahdistuksen lievittäminen ja sen kanssa eläminen
  • stressinhallinta
  • mielen hyvinvointi
  • fyysinen hyvinvointi
  • terveelliset elämäntavat

kanssa on muistettava siis se tärkein asia, eli mikä toimii sinulla ja mikä ei toimi.

Minun on blogini kautta hyvin vaikeaa antaa jokaiselle lukijalle täysin yksilöllistä ohjausta alusta loppuun. Siksi on poimittava vain ne konstit, jotka toimii sinulle. Yksilövalmennuksessa sen sijaan asia on eri, koska silloin tiedetään tarkalleen spesifejä yksityiskohtia ja tapoja toimia.


Lue myös: Elämäntapana itsensä rakastaminen – Balanssin äärellä


Kun tunnet itsesi läpikotaisin, saavutat paremman jaksamisen

Senpä takia sinua palvelee parhaiten nyt tämä tieto: kun tunnet itsesi läpikotaisin, saavutat paremman jaksamisen, koska silloin tiedät mitä sinun tulee tehdä, miten ja milloin.

Haluan tietenkin auttaa kaikin keinoin ja ymmärrän, ettei aina ole mahdollista osallistua valmennuksiin. Siksi tuon esiin tämän tärkeän oivalluksen, jotta voit saavuttaa parempaa jaksamista myös ilman yksilövalmennusta tai muuta kurssia.

Tiedon jakaminen on tärkeää ja sitä kautta voit todellakin ottaa käyttöön omat voivarat ja toimia yksilöllisesti itse itseäsi avustaen. Eikö vain?

On olemassa joitain yhteneväisyyksiä ja arvioita siitä, mikä vaikkapa toimii kaikille. Hyvä esimerkki tästä on ateria/lautasmalli. Lautasmalli on monelle tuttu ja se löytyykin Ruokavirasto:n sivuilta.

On olemassa liikuntasuositukset. (UKK: sivuilta lisää) On suositukset unen määrälle ja liikunnan merkitys uneen. (Lue lisää täältä)

Kuitenkin lähtökohta kaikkeen muutokseen on jokaisen oma motivaatio. Jokaisen oma tapa tehdä asioita ja onnistua. Myös epäonnistumisiin jokainen suhtautuu omalla tavallaan.


Itsensä löytämisen työkirja


Sinussa on kaikki se, mitä tarvitset saavuttaaksesi paremman jaksamisen

On olemassa siis yksilöllinen polku siihen kestävään, onnistuneeseen ja parempaan hyvinvointiin. Sinussa on siis kaikki se, mitä tarvitset saavuttaaksesi sen, mitä haluat.

Muut ihmiset ovatkin usein tärkeänä apuna ja tienviitoittajana sinulle, jotta voit löytää sen oman tiesi parempaan jaksamiseen.

Itsekin burn outin kokeneena tiedän, ettei siihen auta pelkkä teorian lukeminen tai vippaskonstit. Hyvä suunta on ajatella, että niin kauan kuin on uupumiseen tie vienyt, niin kauan kestää palata takaisin omalle luonnolliselle paikalleen. Se on ainoa asia, joka melkein jokaiseen pätee.

Sen sijaan ohjeet vuodelevosta, liikunnasta, syömisestä tai itseensä sukeltamisesta, eivät yksistään auta. Tarkoitan, ettei näihin ole sääntöä, jota noudattamalla saavutat terveyden ja hyvinvoinnin.

Tie parantumiseen ja eheytymiseen on aina yksilöllinen.

Ohjeista voi siis joskus olla myös haittaa, jos ei muisteta tiedostaa, että mikään yksittäinen ohje ei toimi vain sellaisenaan. Ohjeet ovat vain yksi osa kokonaisuutta.

En muista olenko yksittäisenä nostanut tätä aihetta ja siksi haluankin muistuttaa tästä tänään. Ettei käy niin, että unohdetaan yksi kaikkein tärkeimmistä asioista ja ihmetellään miksi tasapainoa ei tule.

Tai miksi matka parempaan jaksamiseen on niin vaivalloinen.

kohti parempaa jaksamista

Tiivistettynä:

Tie parempaan jaksamiseen on vaivalloinen, jos sitä yritetään puskea tai sitä yritetään saavuttaa itselle sopimattomilla keinoilla.

Tie parempaan jaksamiseen on verrattain helpompaa, kun se tehdään kohdistaen tekemiset yksilöön hänelle sopivin keinoin.

Muista siis, että itsensä tunteminen on ensiarvoisen tärkeää, jotta löydät sen kivuttoman tien kohti parempaa jaksamista.

Kun tunnet itsesi, arkesi ja tapasi toimia, niin silloin sinulla on käytettävissäsi kaikki, mitä parempaan jaksamiseen tarvitset.

Usko siis itseesi ja omiin kykyihisi tunnistaa itsessäsi palaset, joiden avulla voit nauttia elämästäsi täysin siemauksin!

Toivotan sinulle ihanaa alkavaa viikkoa! & paljon kaikkea hyvää tulevaan talveen.

Parhain terkuin, Virpi

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart