Pelon voittaminen ja rohkeasti kohti unelmia

Pelon voittaminen ja rohkeasti kohti unelmia meneminen kulkevat käsi kädessä. Usein se, mikä estää meitä etenemästä kohti unelmiamme, on pelko epäonnistumisesta tai epävarmuus tulevasta.

Kuitenkin juuri rohkeus astua ulos omalta mukavuusalueelta ja ottaa riskejä on se, mikä vie meidät lähemmäksi unelmiemme toteutumista. Pelon voittaminen vaatii itseluottamusta, itsensä tuntemista ja kykyä luottaa omiin kykyihinsä.

Rohkeasti kohti unelmia kulkeminen tarkoittaa myös valmiutta ottaa vastaan vastoinkäymisiä ja oppia niistä.

”Se on matka, joka voi olla pelottava ja epävarma, mutta se on myös matka täynnä kasvua, oppimista ja mahdollisuuksia.”

Miksi pelon voittaminen ja epäonnistumisen pelon taltuttaminen on niin tärkeää?

Pelon voittaminen ja epäonnistumisen pelon taltuttaminen ovat äärimmäisen tärkeitä, koska:

 • ne mahdollistavat henkilökohtaisen kasvun
 • ne mahdollistavat henkilökohtaisen kehityksen

Pelon voittaminen ja epäonnistumisen pelon taltuttaminen antavat sinulle rohkeuden ja luottamuksen, mikä on olennaista esimerkiksi menestyksen saavuttamisessa.

Se, että pyöritään oravanpyörässä, ei johda mihinkään. Alkupää on sama silloin kuin loppupää. Matka on yhtä ja samaa rataa. Mutta luckily, oravanpyörästä pois hyppääminen on mahdollista !!!

Pelko yleensäkin ja epäonnistumisen pelko varsinkin, voivat estää meitä tarttumasta uusiin mahdollisuuksiin ja tavoittelemaan unelmiamme. Ne voivat pitää meidät turvallisessa ja mukavassa tilanteessa, mutta samalla rajoittavat potentiaaliamme (tämä ihanainen oravanpyörä…).

Sen sijaan: Voittamalla pelot ja epäonnistumisen pelon, voimme astua ulos mukavuusalueeltamme ja kokeilla uusia asioita.

Epäonnistumiset ovat niin välttämättömiä oppimisen ja kasvun kannalta, ja ne auttavat meitä kehittämään kestävyyttä ja sitkeyttä. Ne ei siis mitenkään ole huono asia, päinvastoin.

Yhtä tärkeää on ymmärtää, miten tuo pelko vaikuttaa päätöksiisi ja toimintaasi.


Lataa Työkirja: Itsensä löytämisen työkirja

Aloita tutkimismatka itseesi & lataa itsellesi Työkirja, joka auttaa sinua itsesi löytämisen matkalla ja saat tehtäviä itsesi kehittämiseen. Sisältää tehtäviä itsesi löytämisen tueksi, myös arvoanalyysin!

Huolehdi itsestäsi – Tehtäviä itsensä löytämiseen

 


Miten pelko epäonnistumisesta vaikuttaa päätöksiisi ja toimintaasi?

Pelko epäonnistumisesta voi vaikuttaa päätöksiisi ja toimintaasi monin eri tavoin.

 1. Ensinnäkin, pelko epäonnistumisesta voi estää sinua ottamasta riskejä ja astumasta pois mukavuusalueeltasi. Tämä voi johtaa siihen, että vältät uusia haasteita ja mahdollisuuksia, jotka kuitenkin voivat tarjota kasvua ja kehitystä.
 2. Toiseksi, pelko epäonnistumisesta voi aiheuttaa päätösten ja toiminnan lykkäämistä. Saatat helposti jämähtää paikoilleen ja olla liian varovainen tekemään päätöksiä tai aloittamaan toimintaa, koska pelkäät tekeväsi virheitä tai epäonnistuvasi. Tämä voi johtaa tilanteisiin, joissa menetät mahdollisuuksia tai asioita jää tekemättä.
 3. Kolmanneksi, pelko epäonnistumisesta voi vaikuttaa motivaatioon ja itsetuntoon. Jos pelkäät epäonnistumista, saatat tuntea olosi epävarmaksi omista kyvyistäsi ja menettää motivaatiosi yrittää uusia asioita. Tämä voi johtaa passiivisuuteen ja alentuneeseen itseluottamukseen, mikä puolestaan voi vaikuttaa suoraan suorituskykyyn ja saavutuksiin. Siihen, että unelmat jäävät unelmiksi. Kaipaamasi vapaus vain haaveeksi.

Lisäksi, pelko epäonnistumisesta voi aiheuttaa vertailua muihin. Voit kokea pelkoa siitä, että et ole tarpeeksi hyvä tai kykenevä tekemään asioita, vaikka haluaisitkin tehdä niitä, mutta pelko vain estää. Tämä voi johtaa vetäytymiseen ja siihen, että saatat alkaa välttämään tilanteita, joissa taitosi ja kykysi tulevat testatuiksi (ja unelmat todeksi..).

Elikkä kaiken kaikkiaan, pelko epäonnistumisesta voi vaikuttaa päätöksiisi ja toimintaasi näillä tavoin:

 • Se voi estää riskeihin tarttumista
 • Se voi johtaa päätösten lykkäämiseen
 • Se voi vaikuttaa motivaatioon ja itsetuntoon sekä
 • Se voi aiheuttaa vertailua muihin

Monesti oravanpyörässä oleminen johtuu siis juurikin tästä.

Ja siksi on tärkeää tiedostaa tämä vaikutus ja pyrkiä siihen, että hallitset pelkoasi, jotta voit saavuttaa henkilökohtaista kasvua ja menestystä, sillä sitähän tämä elämä on. Kasvua ja kehitystä, jonka kautta koemme olevamme menestyneitäkin.


Lue myös: Onnistuminen vaikeaa – Vai onko sittenkään?


Rohkeasti kohti unelmia: Pelon voittaminen ja onnistumisen mahdollistaminen

Tällä viittaan nyt siihen, että on tärkeää kohdata pelot ja luoda mahdollisuuksia menestyä unelmien toteuttamisessa. Kulje kohti unelmiasi äläkä anna pelon estää sinua saavuttamasta niitä asioita, jotka vain sinä voit elämässäsi saavuttaa.

Se vapaus, josta haaveilet on vain päätöksen päässä. Omannäköinen elämä ja mielekäs arki, joka palvelee sinun tarpeitasi. Se on sinun saavutettavissasi.

On unelmien tiellä sitten pelko epäonnistua tai pelko onnistua, oleellista on tehdä asioita sen eteen, että ne eivät enää rajoita elämääsi ja unelmien tavoittamista.

Koska mieti, kun kuitenkin elämme täällä vain yhden kerran, olisi mielestäni suotavaa, että voit elää elämääsi tehden asioita, joista nautit. Olla onnellinen ja kokea elämäsi punaisen langan olevan itsellesi aivan selkeä.

Voit matkata kohti unelmiasi ja elää merkityksellistä ja ”rikasta” elämää.

”Epäonnistumisen pelon ei tarvitse enää olla rajoittava tekijä elämässäsi, estäen sinua ottamasta riskejä ja tavoittelemasta unelmiasi.”

On mahdollista oppia hallitsemaan tätä pelkoa ja siirtymään kohti rohkeampaa elämää.


Itsensä löytämisen työkirja-maksuton


Haluatko tehdä sen? Haluatko elää rohkeampaa ja omannäköistä elämää?

Siinä tapauksessa, lue tämä:

Ensimmäinen askel on hyväksyä, että epäonnistuminen on osa elämää ja jokaisen ihmisen tarinaa. Niin sinun kuin minun.

Kuten tiedät, siitä ei pääse mihinkään, että elämä olisi aina yhtä onnistumista, kun ei se sitä ole.

Sen sijaan, että pelkäämme epäonnistuvamme, voimme ottaa sen opetuksena ja mahdollisuutena kasvaa ja kehittyä. Se on osa elämää ja siitä oppii aina jotakin.

Toiseksi, on tärkeää muuttaa ajattelutapaa ja keskittyä enemmän prosessiin kuin lopputulokseen. Tavoitteiden asettaminen ja askelten ottaminen kohti niitä auttavat meitä etenemään ja saavuttamaan haluamamme, vaikka matkalla tulisi vastaan epäonnistumisia.

Yleensäkin tavoitteiden asettaminen oikealle tasolle on avainasemassa siinä, koemmeko onnistuvamme vai emme. Ennen sitä on kuitenkin tärkeää muuttaa omaa ajattelutapaa. Poistaa epäonnistuneen leima otsasta ja muuttaa ajattelutapaa pois negatiivisesta.


Itsensä löytämisen työkirja-maksuton


On tärkeää myös ympäröidä itsensä kannustavilla ja positiivisilla ihmisillä, jotka tukevat meitä haasteiden ja epäonnistumisten hetkinä. Yhtä tärkeää on myös olla itse itsensä tukijoukossa, toimia itseään nostavasti ja rohkaista sekä lohduttaa, kun sille on tarvetta.

Näiden toimien avulla voit oppia hallitsemaan pelkoa epäonnistumisesta ja astumaan rohkeasti kohti omia unelmiamme.

 • Hyväksy, että epäonnistuminen on osa elämää ja jokaisen ihmisen tarinaa
 • Ota epäonnistuminen opetuksena ja mahdollisuutena kasvaa ja kehittyä
 • Muuta ajattelutapaa ja keskity enemmän prosessiin kuin lopputulokseen
 • Aseta tavoitteet oikealle tasolle ja ota askelia niitä kohti
 • Ympäröi itsesi kannustavilla ja positiivisilla ihmisillä
 • Ole itse itsesi tukijoukossa ja rohkaise sekä lohduta tarvittaessa.

Itsensä löytämisen työkirja-maksuton


Artikkelin avainasiat

 1. Lopulta on selvää, että pelon voittaminen ja rohkeasti kohti unelmia meneminen ovat keskeisiä tekijöitä unelmien toteutumisessa. Vaikka pelko ja epävarmuus voivat estää meitä etenemästä, rohkeus astua ulos mukavuusalueelta ja ottaa riskejä on se, mikä vie meitä lähemmäksi unelmiamme. Vaikka matka kohti unelmia voi olla pelottava ja epävarma, se on myös matka täynnä kasvua, oppimista ja mahdollisuuksia. Joten, uskalla voittaa pelkosi ja astu rohkeasti kohti unelmiasi.
 2. Pelon voittaminen ja epäonnistumisen pelon taltuttaminen ovat tärkeitä, koska ne mahdollistavat henkilökohtaisen kasvun ja kehityksen. Ne antavat rohkeutta ja luottamusta menestyksen saavuttamiseen. Oravanpyörässä pyöriminen ei johda mihinkään, joten on tärkeää hypätä siitä pois. Pelko ja epäonnistumisen pelko voivat estää uusien mahdollisuuksien tarttumista ja unelmien tavoittelua. Voittamalla nämä pelot, voi astua mukavuusalueen ulkopuolelle ja kokeilla uusia asioita.
 3. Pelko epäonnistumisesta vaikuttaa päätöksiin ja toimintaan monin eri tavoin. On tärkeää tiedostaa pelon vaikutus ja pyrkiä hallitsemaan sitä, jotta voit saavuttaa henkilökohtaista kasvua ja menestystä.
 4. Yhteenvetona voidaan todeta, että on tärkeää kohdata pelot ja luoda mahdollisuuksia menestyä unelmien toteuttamisessa. Elämässä on vain yksi mahdollisuus, joten on suotavaa tehdä asioita, joista nautit ja elää merkityksellistä elämää. Epäonnistumisen pelkoa voidaan oppia hallitsemaan ja siirtyä kohti rohkeampaa elämää.
 5. Joten, jos haluat elää rohkeampaa ja omannäköistä elämää, sinun täytyy ensin hyväksyä epäonnistuminen osana elämää. Epäonnistumisista voi oppia ja kasvaa, ja sen sijaan että pelkäisimme niitä, voimme käyttää niitä mahdollisuutena kehittyä. On myös tärkeää muuttaa ajattelutapaamme ja keskittyä enemmän prosessiin kuin lopputulokseen. Aseta tavoitteet oikealle tasolle ja ota askelia niitä kohti, vaikka matkalla tulisi vastaan epäonnistumisia. Ympäröi itsesi kannustavilla ja positiivisilla ihmisillä, ja ole itse itsesi tukijoukossa. Näillä toimenpiteillä voit oppia hallitsemaan pelkoa epäonnistumisesta ja astumaan rohkeasti kohti omia unelmiasi.

Rohkaisua

Astukaamme rohkeasti ulos mukavuusalueeltamme ja voittakaamme pelkomme. Uskalla lähteä kohti unelmiasi ja hyväksy epäonnistuminen osana elämää. Keskity prosessiin ja ota vastaan vastoinkäymiset oppimismahdollisuuksina. Ympäröi itsesi kannustavilla ihmisillä ja ole oma tukijoukkosi. Muutetaan ajattelutapamme ja asetetaan realistisia tavoitteita. Elämässä on vain yksi mahdollisuus, joten tartutaan siihen rohkeasti ja eläkäämme merkityksellistä elämää.

Parhain terkuin, Virpi


Itsensä löytämisen työkirja-maksuton

Lataa Työkirja: Itsensä löytämisen työkirja

Aloita tutkimismatka itseesi & lataa itsellesi Työkirja, joka auttaa sinua itsesi löytämisen matkalla ja saat tehtäviä itsesi kehittämiseen. Sisältää tehtäviä itsesi löytämisen tueksi, myös arvoanalyysin!

Huolehdi itsestäsi – Tehtäviä itsensä löytämiseen

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart