Perhe vs. Työ | Älä tee samaa virhettä kuin minä

Lukaisin tuossa juuri yhden kirjoittamani tekstin. Se oli mun päiväkirjassani ja se kertoi siitä, miten mulle kävi, kun arvot (perhe vs. työ) sotivat käytäntöä vastaan. Siitä tuli mieleen aihe, josta haluan nyt tänään lyhyesti kirjoittaa.

Yksinkertaisesti siis, jos tasapaino on hukassa, elämä on silloin tottakai epätasapainossa. Tasapainoinen elämähän perustuu arvoihin.

Epätasapaino aiheuttaa epämukavuutta

Olen kirjoittanut tästä aiheesta paljon tänne blogiini, koska mielestäni se on erittäin tärkeä juttu huomata, tiedostaa ja ymmärtää.

Arvoanalyysi on yksittäisenä saatavilla juuri siksi, jotta sun on mahdollista ladata itsellesi ainoastaan se. Näin fokus on VAIN SIINÄ, eikä karkaile minne sattuu ja saat myös näkyviä tuloksia (toki se tarkoittaa, että teet arvoanalyysin ja noudatat sen avulla löytyneitä juttuja).

(Arvoanalyysin voit ladata täältä)

Se sisältyy myös tekemääni ilmaiseen Itsensä löytämisen -työkirjaan, koska tyytyväisyyden taustalla on aina omat arvot. Ja kun etsit ja kehität itseäsi, niin sen avulla muutokset etenevät väistämättä. Kuljet siis syvemmälle itsesi näköiseeen elämään.

(Itsensä löytämisen-työkirjan voit ladata täältä)

Parhaimmat jutut on aina simppeleitä. Ne on yksinkertaisia, kuten arvoanalyysikin on.

Näillä keinoilla mä haluan nostaa esille sen tärkeimmän. KAIKKEIN TÄRKEIMMÄN ASIAN SULLE, kun haluat elää omannäköistä elämää ja olla AIDOSTI tyytyväinen ja tasapainoinen arjessasi.

Jos olet hukassa elämässäsi tai muuten vaan et tiedä mikä olisi seuraava steppi, niin tämä voi olla sulle tosi tärkeää luettavaa. Jatka siis lukemista, koska nyt kerron sulle tarkemmin esimerkin kautta, mitä tarkoitan.

Tehdään asioita, koska niin kuuluu tehdä

(Kuka määrittää mitä kuuluu tehdä, miten kuuluu tehdä ja missä ja kenen kuuluu tehdä. Siinäpä pohtimista.)

Esimerkiksi, jos tehdään asioita, joita kuuluu tehdä. Eli tehdään vain, koska niin kuuluu tehdä, saatetaan tehdä arvojen vastaisesti. Tämä voi tapahtua aivan kuin luonnostaan ja huomaamatta. Eikä sitä välttämättä edes tiedosta laisinkaan.

Jos arvoissa on esimerkiksi perhe ja työ tärkeänä, niin silloin olisi hyvä miettiä kumpi näistä on tärkeämpi.

Työ VS. Perhe

Jos perhe on arvoissa tärkeämpi, ei työ voi mennä edelle.

Vaan miksi ihminen usein tässä tilanteessa saattaa silti valita työn. Tähän syynä voi olla vaikkapa raha (eli tavallaan selitys), koska työstä saa rahaa ja se on tärkeää perheelle.

Vai mitä olet mieltä? Tai sitten se on, että koska niin kuuluu tehdä.

Olen kuullut varsin usein minulle sanottavan, että ”No, koska ihmisen nyt vaan täytyy kuule käydä töissä.” Tähän tuumaan, että jaahas jaahas, selvä on. En kuitenkaan allekirjoita tuota tuollaisenaan.

Nounou. Saanen kyseenalaistaa tämän kiitos.

Onko asian laita näin? Pikemminkin, onko työnteko pakollista vai suotavaa? Onko työnteon oltava se ”pakollinen paha” vai voisiko työnteko kuitenkin olla jotain aivan muuta?

Ja hei, eikö me jokainen voitaisi elää tässä yhteiskunnassa yksilöinä ja vapaina käyttäen luontaisia vahvuuksia ja taitoja, ilman pakollisia suorituksia, joista ei ole kuitenkaan ole mitään muuta kuin haittaa. Tämä on jo liian nähty juttu.

Perhe-työ asetelma

Mitä tulee tuohon perhe-työ asetelmaan, jota edellä kuvasin niin kysyisinkin, että onko se sitten sen arvoista? Siis se, että ollaan työssä rahan takia ja selitetään sitä sen perheen tärkeyden vuoksi. Tai juurikin tuon pakon saneleman ”yhteiskunnan normin” mukaisesti (tai mistä hyvänsä nämä ajattelumallit ja totuudet nyt ovatkaan peräisin).

Ja kuten sanotaan, aika on rahaa. Minä ajattelen näin:

Jos kaikki aika menee työhön, vaikka arvoissa perhe olisi tärkein, niin silloin soditaan arvoja vastaan.

Näin minä vain näen tämän asian.

Itselläni perhe on työtä tärkeämpää ja kun vihdoin syöksähdin yhtenä elämäni ajanjaksona ulos tuosta oravanpyörästä, jota arkikielellä jumittamiseksikin kutsutaan, voi kuule se oli onnenpäiväni.

Niin kauan olin kokenut huonoa omaatuntoa sairauksistani, työkyvyttömyydestäni ja ties mistä. TÄYSIN TURHAAN.

Voitko kuvitella? Ehkä tiedät nyt mistä puhun. Ehkä sinullekin on käynyt samoin, että vasta kun tulet itsellesi tärkeimmäksi voit heivata nuo muiden sirottelemat painolastit olkapäältäsi ja sanoa SelaVii ja se on MORO!

Jos perhe on arvoissasi ennen työtä

Tasapainoisessa tilanteessa asia olisi näin (Jos arvosi siis ovat perhe ja työ ja perhe on tärkeämpää sinulle) –> Ensin perhe ja sitten vasta työ.

Kaikessa on kyse siis siitä, MITKÄ OVAT sinun arvosi ja toki asioiden tasapainosta niiden välillä. Siitä, minne vaakakuppi kallistuu.

Arvojen mukaan eläminen

Asiat loksahtavat paikoilleen juurikin silloin, kun toimit arvojesi mukaan. Arvojesi mukaan eläessä elämä on aikalailla flow-tilassa. Silloin yleensä

  • asiat sujuu
  • sinulla on mielenrauha
  • päätöksiä on helppo tehdä
  • sinulla on sisäisesti hyvä olla, vaikka tulisi vastoinkäymisiä
  • olet onnellinen
  • voit olla aidosti oma itsesi
  • tiedät missä rajasi kulkee
  • pidät huolta itsestäsi
  • teet mielekästä työtä
  • suhteesi rahaan on kunnossa

Ja nämä ovat vain esimerkkejä kaikesta siitä, millaista elämä on silloin, kun elät omien arvojesi mukaan.

Mieti siis mitä sinä oikeasti haluat elämältäsi? Haluatko sinä olla lastesi kanssa, tehdä hyvän uran, olla menestyvä, olla rikas, olla köyhä, olla onnelliinen, mitä haluat? Ja katso sitten elämääsi, toimitko näin? Toimitko niin, että oikeat halusi ja tarpeesi täyttyvät. Vai uhraatko itsesi ja laitat muiden onnen omasi edelle? Mieti tätä.


Parempi elämänhallinta on mahdollista saavuttaa – Aloita jo tänään!


Hyvä olo kuuluu kaikille

Koskaan en lakkaa kertomasta sinulle, miten tärkeää on, että voit hyvin. On tärkeää, että elät elämän, joka on sinun näköinen ja sellainen, kuin sinulle on sopivaa.

Sillä, että miellytetään muita tai tehdään asioita yhteiskunnan paineesta käsin, ei ole minkään valtakunnan merkitystä siinä vaiheessa, jos oma olosi on kaiken aikaa huono. Ei olosi ole tarkoitus olla huono. Olen sitä mieltä, että sinulla kuuluu olla hyvä olo.

Sinulle kuuluu tuo hyvä olo ja hyvänolon tuntu. Se, että sinulla on hyvä olo, ei ole keneltäkään pois, päinvastoin.

Hyvä olo ei tarkoita ongelmatonta elämää tai sitä, ettei tulisi suruja tai murheita. Hyvä olo tarkoittaa elämästä nauttimista sen kaikessa olemassaolossaan.

Olet täällä, koska sille on tarkoitus ja merkitys. Sinun olemassaolosi on niin tärkeää ja se, että voit nauttia siitä, että olet täällä kaikkien meidän kanssa on varsin merkityksellistä.

Toivon todellakin sinulle kaikkea sitä hyvää oloa, joka sinulle on olemassa. Kuten monesti sanotaan, se on jo sinussa –> sinun täytyy vain löytää se.

Sanotaan myös, että etsivä löytää ja näinhän se on. Ilman etsimistä ei mitään voi löytää, mutta kun etsimme, me melko todennäköisesti löydämme etsimämme.

Etsi siis sitä, mitä sinä kaipaat, niin löydät sen. Täällä eletään vain tietty aika, joten käytä saamasi aika viisaasti. Äläkä anna minkään estää sinua elämästä sitä elämää, jonka olet saanut.

Take your life and live it!

Rakkain terveisin, Virpi

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart