Poikkeuksellinen pääsiäinen – Miniloma

Miltäs sinun pääsiäinen näyttää? Minun näyttää tänä vuonna tältä:

Mökkeilyä Vierumäellä

Tänä vuonna pääsiäinen on siis kaikkea muuta kuin aiempina vuosina. Vaikka en kirkossa joka pyhä käykään, (yleensä pyhien jälkeen muistan että olisin tahtonut mennä) silti olen aina kotikaupungissa pysynyt – varsinkin pitkäperjantaina.

Pidän pääsiäisen sanomasta ja siitä miksi sitä vietetään. Nyt kuitenkin tilaisuuden tullessa päätin, että mökille lähdetään. Miniloma pääsiäiseksi tulee todellakin tarpeeseen.

Miten sinä vietät pääsiäistä? Tai yleensäkin vapaita tai lomia? Kotona vai oletko kenties sellainen lomailija, joka lähtee aina tilaisuuden tullen huitelemaan.

Itse olen melko spontaani ja toisinaan pienet pikaiset irtiotot ovat jees. Äidiksi tultuani kuitenkin sellaiset täysin hetken mielijohteesta reissut on melko harvinaisia.

Nyt ajattelin, että lähdemme Vierumäelle pienelle minilomalle. Ihan vaan mökkeilemään ja nauttimaan luonnosta.

Viime vuonna tein kaiken lisäksi päätöksen, että tahdon mahdollistaa lapselleni pieniä reissuja koulujen vapaina. Itse nyt aikuisena olen oppinut arvostamaan niitä kaikkia lomareissuja, joita lapsena minulle suotiin. Tätä samaa tahtoisin myös lapselleni.

Edukkaita lomia on siis mahdollista viettää. Olemme käyneet laivalla ja kylpylöissä hyvinkin edullisesti. Se vaatii hieman vaivannäköä, mutta on kyllä kaiken vaivannäön arvoista silloin, kun rahaa ei ole lomareissuihin juurikaan laittaa.

Tämäkin miniloma on sellainen. Tosin se on siksi edllinen, koska lähdemme sukulaisten kanssa. Mökki onkin siis meille täysin ilmainen.

Pieni irtiotto arjesta tekee hyvää – mökkitunnelmissa hyvässä seurassa

Irtiotto arjesta tekee hyvää. Pieni etäisyys omaan pihapiiriin ja kuvioihin on tervettä. Pääsiäisenä parasta on aina ollut rauha ja seesteisyys. Mikäs siihen tunnelmaan parempaa, kuin hyvä seura ja ihana tunnelma.

Luonnon rauha ja vapaasti oleilu ilman mitään oman kodin vaateita – se on kiitos tänne! Vaikka rakastan olla kotona, rakastan sitä ehkä myös juuri siksi, että en ihan aina ole siellä. Olen siellä paljon, mutta teen myös siellä paljon.

Joten nyt akkujen latausta mökillä, pelaten vaikkapa pelikorttia, ah niin kutsuvaa. Kaksi yötä ja sitten lähdetään.

Pitkäperjantaina Vierumäellä

Lähdemme matkaan siis pitkäperjantaina. Ollaan oltu samalla mökillä ennenkin, joten sinne meneminen on mukavaa. Tuttu mökki ja tuttu seura.

Perillä ollaan iltapäivästä. Sen kummempia suunnitelmia ei vielä ole – paitsi pizzaa pitkäperjantaiksi. Sekin on hyvin poikkeavaa.

Vierumäellä ollaan aiemmin käyty yleensä hieman lämpimillä ilmoilla. Siellä on todella kiva kiipeilypuisto, Flowpark Vierumäki, johon ollaan lasta aina viety.

Vierumäki

 

Vierumäen kiipeilyrata

Tällä kertaa luulen, että kun on pääsiäinen, niin se on pyhien vuoksi suljettu. Paikan päällä selviää, sillä sehän aukeaa vasta talviunilta tässä kuussa. (Sivuilla oli vihiä että voi olla auki, hmm) Katsotaan siis mitä tämä miniloma tuo tullessaan. Todennäköisesti ainakin ihania muistoja. <3

Autoillen perille

Matkataan tälläkertaa siskon auton kyydissä, koska juuri nyt meillä ei ole omaa autoa laisinkaan. Yleensä matkataan lomille omalla autolla tai bussilla esimerkiksi laivalle kun mennään.

Omalla autolla on kätevä mennä ja siinä on tietty vapaus. Jos matkaan tulee muutoksia tai vaikkapa muuta yllättävää, et ole riippuvainen kenenkään kyydistä. Tai julkisista liikennevälineistä.

Noh, tottahan se on, että autoonkin voi aina tulla jotain vikaa. Jokatapauksessa itse suosin aina ajamista itse, paikasta toiseen, se on kätevin ja mulle se mieluisin tapa matkata.


Lue myös ->


Mökillä pyhänä mieli lepää ja rentoilu on luvallista

Mökille siis kohta suunnataan ja sitä kovasti täällä odotetaan. Lapsi odottaa sitä jo paljon ja niin muuten minäkin. Huomenna aamulla menenkin bussilla keskustaan hakemaan vielä viimeisiä matkaostoksia. Ovat sitten valmiina pakattaviksi.

Tänään kirjoittelin jo valmiiksi listaa. Nykyään olen aivan hajapäinen ja unohdan puolet tavaroista jos en listaa niitä. Tämä on varsin huvittavaa.

Pian on näistäkin uusista toimintatavoista kuitenkin tullut rutiinia. Se on ihan kiva. 10 viikkoa kun tekee samaa pientä muutosta arkeen niin aika lailla se on taputeltu uudeksi rutiiniksi.

Voisikohan siis tästä rentoilustakin tulla rutiinia, hehe, eiköhän se onnistu. Tätä nykyä olen kyllä aika paljon ollut sinut sen asian kanssa, että kun on hyvä päivä niin asioita tehdään ja kun ei ole hyvä päivä, niin sitten ei ole. Elämässä otan vastaan sen mitä tulee ja tuohon olen tyytyväinen.

Mökillä siis odotan eniten sitä, että mieli lepää ja rentoilu on luvallista. On aivan ihanaa päästä rentoilemaan.

rentoilua

Pyhäpäivää odotellen, toivotan sinulle aivan ihanaa pääsiäisen aikaa ja muistahan rentoilla!

Pääsiäisterkuin, Virpi


 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart