Rakasta itseäsi – Matka kohti omaa hyväksyntää

Rakasta itseäsi. Sanat, jotka kaikuvat usein korvissamme, mutta jotka tuntuvat niin kaukaisilta ja vaikeilta omassa elämässämme. Tunnetko sen tyhjyyden, kun katsot peiliin ja näet vain virheitä? Tai sen paineen, kun yrität olla jotain muuta, jotta kelpaisit?

Rakasta itseäsi – Matka kohti omaa hyväksyntää

Rakasta itseäsi kuulostaa niin yksinkertaiselta, mutta samalla niin monimutkaiselta. Matka kohti omaa hyväksyntää voi olla täynnä haasteita ja mutkia, mutta se on itseasiassa myös yksi kauneimmista matkoista, jonka voimme elämässämme kokea.

Olen itse käynyt läpi sen matkan. Matkan kohti omaa hyväksyntää. Ja tiedätkö mitä? Se ei ole ollut helppoa. Se on ollut täynnä kyyneleitä, epätoivoa ja hetkiä, jolloin olen tuntenut, etten ole tarpeeksi. Mutta tiedätkö mitä vielä? Se on myös juurikin ollut kaunein matka, jonka olen koskaan kokenut.

Kuinka monta kertaa olet taistellut itsesi hyväksymisen kanssa?

Kuinka monta kertaa olet tuntenut, ettet riitä sellaisena kuin olet? Tiedän, että itsensä rakastaminen ei aina ole helppoa. Se voi olla kamppailu itseään vastaan, joka tuntuu ylitsepääsemättömältä. Mutta tiedän myös, että sinä pystyt siihen. Sinä olet arvokas ja ansaitset rakastaa itseäsi juuri sellaisena kuin olet.

Joten kuuntele nyt tarkasti. Tämä ei ole vain tarina minusta. Se on tarina meistä kaikista. Tarina siitä, kuinka voimme oppia rakastamaan itseämme enemmän joka päivä. Tarina siitä, kuinka voimme löytää rauhan ja ilon omassa olemassaolossamme, juuri sellaisina kuin olemme.

Höyhenen keveä kulku läpi elämän polkujen. Raskas taakka siitä, ettei ole tarpeeksi, ettei mikään koskaan riitä tai ettei mistään koskaan tule mitään, on aika jättää tähän. Sen ei tarvitse jatkua. On olemassa polku, joka on keveä.

Keveä polku ei tarkoita sitä, että elämässä ei tulisi vastoinkäymisiä tai että ollaan kohta niin täynnä itseään, ettei kukaan enää sitten jaksakaan meitä. Ei. Se on sitä, että kun tulee kolhuja, virheitä ja vaikeita tunteita, niin voi silti olla itsensä kanssa rauhassa. Elämä ei romahda ja maa ei petä jalkojen alta.

Voi ja saa olla juuri sellainen. Voi ja saa kokea juuri sitä. Ja mikä parasta, henkinen taakka ei enää jatku. Asiat muuttuu. Sisäinen maailma muuttuu ja tuo sisäinen maailma saa vihdoin tulla näkyväksi.

Miksi piilottelisit sitä, mitä sinä olet?

Kenties suurin haaste itsensä rakastamisessa on oppia hyväksymään itsensä täysin, kaikkine virheineen ja epätäydellisyyksineen. Koska se vaatii rohkeutta katsoa itseään peiliin ja nähdä kauneus siellä, missä se on. Mutta tiedätkö mitä? Sinä olet kaunis. Sinä olet ainutlaatuinen. Ja sinä olet rakastamisen arvoinen juuri sellaisena kuin olet.

Joskus on vain peiliin katsomisen paikka, sillä sieltä se kauneus löytyy. Siellä on se, mitä etsit. Sinussa. Sisälläsi.

Ja jotta tuo kauneus voi loistaa ulospäin, on matka joskus aloitettava. Ja se alkaa sinusta.

Vain sinä voit aloittaa matkasi – Rakasta itseäsi

Mutta miten se on mahdollista? Miten voimme oppia rakastamaan itseämme enemmän? Joka päivä? Se ei ole helppo kysymys, mutta tässä muutamia konkreettisia neuvoja, jotka voivat auttaa sinua matkallasi ja muutamia ajatuksia siitä, mitä voit tehdä:

Tunnista Oma Arvosi:

Sinä olet arvokas juuri sellaisena kuin olet. Sinun ei tarvitse olla täydellinen ollaksesi rakastamisen arvoinen. Täydellisyyden tavoittelu on turhaa, koska tavoite ei tule silloin koskaan täytetyksi. Ole siis realistinen ja pidä jalat maassa.

Uskoa ei voi pakottaa, mutta voit auttaa itseäsi. Tee vaikka lappuja purkkiin. Kirjoita pieniin paperinpaloihin ihania asioita, kuten; olet kaunis, olet ihana, olet arvokas yms. Laita paperinpalat purkkiin. Ota purkista joka päivä yksi ja lue sitä ääneen. Voit ottaa myös kaksi tai kolme..tai aina kun mieliala kaipaa nostatusta. Tee sitä, kunnes oikeasti uskot, että se mitä itsellesi sanot, on täysin totta. Koska sitähän se on, TOTTA!

Ole Armollinen Itsellesi:

Älä vaadi itseltäsi liikaa. Hyväksy virheesi ja opettele antamaan anteeksi itsellesi. Älä vaadi itseltäsi taaskaan täydellisyyttä. Hyväksy virheesi ja epätäydellisyytesi. (Älä anna tunteiden hallita sinua, vaan hallitse sinä tunteitasi) Muista, että virheet kuuluvat elämään ja niistä voi oppia.

Itsetunnon ollessa alhaalla, voi lause mennä näin (kun ketuttaa ja tulee mokattua pahasti) : “Hitto munkaa, miten kamala ihminen olen. En jaksa enää itseäni yhtään, mä vihaan itseäni!!! Miten en koskaan osaa olla normaali! Mä niin vihaan tätä kaikkea.”

Kun hyväksynnän jälkeen se voi mennä jotenkin näin: “No voi hitsiläinen, tulipahan nyt mokattua pahan kerran, vähän harmittaa. Nooh, eipä voi mittään. Elämä on joskus sellaista. Onneksi en ole yksin ja kyllä tämä tästä. Kaikkihan niitä virheitä tekee.”

Muista siis mindset. Mitä ajattelet itsestäsi, sillä todellakin on väliä.

Kehitä Myötätuntoa Itseäsi Kohtaan:

Kohtele itseäsi samalla myötätunnolla kuin kohtelisit ystävääsi vaikeina hetkinä. Ole lempeä, ymmärtäväinen ja kärsivällinen itsesi kanssa ja itseäsi kohtaan.

Itsensä ruoskiminen ei johda hyvään lopputulokseen jos on paha mieli jo valmiiksi. Älä heitä silloin vettä löylyyn, vaan sammuta sauna hetkeksi. Sauno vasta sitten kun tulee pehmeät löylyt. Ei kai ystävällekään (toivottavasti ei ainakaan) sanota hänen purkaessaan pahaa oloaan, että haista p***a, en jaksa sua tuollaisena tule vasta kun olet iloinen. Eikö silloin kuunnella, tueta ja ymmärretä. Tehdään niin myös itse itsellemme vai mitä?

Tunnista Omia Vahvuuksiasi:

Kiinnitä huomiota omiin vahvuuksiisi ja saavutuksiisi. Muista, että sinulla on paljon annettavaa maailmalle.

Muistele niitä asioita, joissa olet onnistunut ja joista sinua on kehuttu. Muista ne hyvät asiat, joita olet elämäsi aikana tehnyt. Niitä kyllä riittää kun vain katsotaan niiden suuntaan. Ja niin paljon on vielä näkemättä! Sinulla todellakin on annettavaa!

Tee Asioita, Joista Nautit:

Anna itsellesi lupa nauttia elämästä. Tee asioita, jotka tuovat sinulle iloa ja hyvää oloa. Vietä aikaa tekemällä niitä asioita, jotka tuovat niitä sinulle. Kuuntele sisäistä ääntäsi ja anna itsellesi lupa nauttia elämästä.

Kärsimysten rinnalle ja vastapainoksi tarvitaan iloa ja nautintoa. Älä kiellä itseltäsi sitä, mitä elämällä on tarjottavana. Nauti kun vielä voit!

Hae Apua Tarvittaessa:

Älä pelkää pyytää apua, jos tarvitset sitä. Ammattiapu voi olla arvokas tuki matkallasi kohti itseäsi rakastavaa elämää. Joskus itsensä rakastaminen voi tuntua liian vaikealta yksin. Älä siis epäröi hakea ammattiapua, jos oikeasti tarvitset sitä.

Yksin ei täällä mitenkään pärjää, enkä usko että niin on tarkoitettu. Muuten meitä tuskin olisi olemassakaan.

Matka kohti itsensä rakastamista ei ole superhelppo, mutta se on ehdottomasti sen arvoinen. Sinä olet arvokas ja ansaitset rakastaa itseäsi täysin. Anna itsellesi lupa olla juuri sellainen kuin olet, sillä sinä olet täydellinen juuri sellaisenaan.

Ole rohkea. Ole lempeä. Ja rakasta itseäsi.

Parhain terkuin, Virpi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart