Taloudellinen vapaus! Älä anna rahan estää sinua saavuttamasta sitä vapautta, jota kaipaat.

Taloudellinen vapaus on mahdollista saavuttaa. Älä siis anna minkään estää sinua saavuttamasta sitä vapautta, jota kaipaat. Varsinkaan rahan.

Jos unelmanasi on taloudellinen vapaus, niin hienoa, sillä unelmasi myös mahdollistavat onnellisuutesi! Mennäänpä suoraan itse asiaan.

Unelmana taloudellinen vapaus

Meitä monia yhdistää se, että tahdomme olla onnellisia. Toivomme kokevamme vapautta elämässämme.

Taloudellinen vapaus on se, mistä kenties unelmoit.

Ympärillämme monet asiat vaikuttavat suuntaan ja siihen, miten elämme elämää. Voimme kuitenkin kukin tahollamme valita, minkä näköistä elämää oikeasti elämme.

Voimme elää tehden sitä, mitä rakastamme tehdä ja näin toteuttaa itseämme. Tai sitten voimme valita jotakin muuta.

Joskus jotkut asiat estävät meitä toteuttamasta sitä vapautta, jota kaipaamme. Taloudellista vapautta estää joskus raha.

No ei tullut varmasti yllätyksenä. Kuten minulla, yksi syy, miksi en tavoitellut oikeasti taloudellista vapautta aiemmin, oli raha.

Noh, raha ei tee sinua onnelliseksi, kuten varmasti jo tiedät. Raha ei myöskään tuo sinulle taloudellista vapautta, vaikka niin saatetaan monesti ajatella. Itsekin olen sortunut, juuri tuohon ajatteluun.

Taloudellinen vapaushan on tunne ja kokemus.

Voi olla, että olemme usein tilanteessa, jossa tunnemme itsemme epäonnistuneeksi. Nimittäin, kun puhutaan raha-asioista. Koemme, että emme ole tehneet tarpeeksi raha-asioidemme eteen.

Meillä saattaa olla velkaa ja koemme sen vuoksi syyllisyyttä.

Saatamme ihmetellä, miten olimmekaan niin holtittomia rahan käytön kanssa. Jos nyt vain saisin uuden mahdollisuuden, niin tekisin toisin. Kunpa voisin korjata virheeni.

Pitäisin huolta siitä, mitä minulla on. Jos vain saisin nyt rahaa jostakin. Sen taloudellisen vapauden.

Monet, ovat tätä etsineet, ja etsivät yhä. Entä, jos sanonkin sinulle, että taloudellinen vapaus –> ei riipu rahan määrästä. Voit saada taloudellisen vapauden vaikka tässä ja nyt.

Se on nimittäin pohjimmiltaan sitä, tyydytkö siihen –> mitä sinulla on.

Vai kaipaatko muuta?

Kuvittele, että sinulle tuotaisiin 10 miljoonaa euroa.

  • Mitä tekisit ensimmäisenä?
  • Mitä tekisit sen jälkeen?
  • Miltä elämäsi näyttäisi 10 vuoden kuluttua?

No, kuvittelepa seuraavaksi, että sinulle tuodaan nyt se 10 miljoonaa euroa.

Ehdit viikon iloita rahasi kanssa. Törsäillä, mihin huvittaa.

Kuitenkin yllättäen, sinulta viedäänkin koko loppusumma. Juuri, kun pääsit taloudelliseen riippumattomuuteen.

Huolet olivat poissa ja talous oli turvattu. Joku tuli ja varasti rahasi, eikä tekijää saada koskaan kiinni. Et saa mistään mitään korvauksia.

Mitäpä sitten teet? Oletko edelleen onnellinen? Uskon, että sitten tulee paha mieli ja suututtaa hieman.

Tämän vuoksi, on tärkeää huomata, mitä tuon rahan takana oikein on. Mitä on silloin, kun raha poistetaan kuviosta kokonaan.

Jos rahaa ei olisi

Jos kaikki olisi ilmaista, mikä tekisi sinusta onnellisen? Miten eläisit ja olisit?

Kun rahaa ei olisi, olisitko siis onneton? Tuon rahan puutteen vuoksi. En usko.

Sillä, jos sitä ei olisi, et osaisi sitä kaivatakaan. Kaiketi tekisit vain jotakin, mistä nautit.

Täällä maailmassa eläessä, usein raha on suuri asia. Raha voi määritellä, mitä voimme, ja mitä emme voi tehdä.

Asian ei kuitenkaan tarvitse olla niin. Itse en edes suostuisi siihen, että raha määrittelisi minun tekemiseni.

Kuten tiedämme, raha on kaupankäyntiväline. Rahalla voimme ostaa ruokaa ja juomaa. Täytämme siis perustarpeitamme rahalla.

Raha on kaiketi annettu selkiyttämään tiettyjä toimia elämässämme. Sen ei kuitenkaan ole tarkoitus olla pääroolissa.

Rahalla voimme siis ostaa kulutustavaraa. Tarvitsemme rahaa myös, asumiskuluihin. Mutta, entä se onnellisuus. Mistä se ihmiselle tulee?

Itse ajattelen, että ihminen on onnellinen silloin, kun on tyytyväinen elämäänsä. Milloin ihminen sitten on tyytyväinen? Ihminen on tyytyväinen, kun tarpeet on tyydytetty.

Onkin olennaista keskittyä kokonaan muihin seikkoihin.

Jos siis raha ei tee sinua onnelliseksi, mikä tekee? Mieti asiaa siitä näkökulmasta.

Usein saatamme jumiutua johonkin esteeseen.. Kuten ajatus siitä, että jos meillä ei ole rahaa, emme voi olla onnellisia. Tämä siksi, koska rahan puute kalvaa ja tekee elämästä jollain lailla hankalampaa.

Uskon kuitenkin siihen, että raha seuraa elämisen perässä. Tyytyväisyys tulee sen myötä, kun toimimme arvojemme mukaisesti. Olipa meillä rahaa, minkä verran tahansa.

Raha ei ole tuonut onnea koskaan, eikä tule tuomaan sitä vastaisuudessakaan. Se tuo helppoutta. Se voi tuoda hetkellistä onnen tunnetta.

Tyytyväisyyttä ja onnellisuutta tuovat asiat, löytyvät parhaiten silloin, kun poistetaan raha kuvioista kokonaan.

Tavoittele siis sydämen tyytyväisyyttä. Tavoittele taloudellista riippumattomuutta toisella tapaa. Taloudellinen vapaus tulee elämänhallinnan myötä.

Taloudellisen vapauden taustalla perustarpeet

Usein siis, etsimmekin rakkautta ja tyytyväisyyttä. Kun toivomme taloudellista vapautta, tahdomme tuntea olomme turvatuksi. Valitettavasti, liian usein, etsimme sitä kuin automaattisesti rahasta.

Eli toivomme taloudellista vapautta ja etsimme vastausta hankkimalla rahaa. Ajaudumme siis helposti katselemaan epäolennaisiin juttuihin.

Tämä onkin syy siihen, miksi et tavoita sitä unelmaasi.

Tiedät jossakin sydämessäsi:

  • Jos sinulla olisi rahaa, et välttämättä edes olisi tyytyväinen.
  • Ja kun olisit saavuttanut tuon unelmasi taloudellisesta vapaudesta, sinulla ei olisi enää, mitä tavoitella.

Rahan olemassaolo pankkitilillä, tuo tietynlaista turvaa. Se on keino ylläpitää hyvinvointia. Joten, on ihan ymmärrettävää, että se vaikuttaa meihin.

Tämän taustalla saattaa kuitenkin olla ihan perustarpeemme. Yksi perustarpeemme on turvallisuuden tunne. Jos olemme vailla kunnon perusturvallisuutta, se voi vaikuttaa siihen, mitä etsimme ja mistä.

Kun koemme olomme ja elämämme turvatuksi, meillä ei ole mitään syytä murehtia talous asioita.

Kun olen itsekin ollut pennitön. Varaton ja köyhä. Pankkitilini saldo ei päätä huimannut. Niin joskus tulee hetkiä, jolloin mieleen tulee ajatuksia siitä, miten olisin voinut joskus toimia toisin.

Mutta, jos jään miettimään sitä negatiivisesti, löydän itseni aivan pian murheesta. Tilanteesta, jossa keskipisteenä on raha. Itsetunto voi kolhiintua, jos itselleen ei ole hyväksyvä ja lempeä.

Jos sen sijaan, annan töppäilyni kerta toisensa jälkeen itselleni anteeksi. Näen asian positiivisessa valossa. Muutan mieleni ja alankin toimimaan toisin. Otan niin sanotusti opiksi.

Silloin en ole murheellinen. Silloin se raha-ajatuksen tuottama voima ei hallitse minua.

Silloin, minun ei tarvitse väen vängällä etsiä jostakin rahaa ja juosta kuin ”rahan perässä”. Enhän sitä halua, etkä varmasti sinäkään. Hyvä itsetunto onkin siis myös raha-asioissa oleellista.

Itsetunto heijastelee omanarvontunteeseemme. Omanarvontunto sen sijaan, on aika oleellinen osa meidän identiteettiämme. Sitä, mitä me olemme, ja mikä on meidän arvomme.

Taloudellisen vapauden saavutettavuus

Joten, kun etsimme taloudellista vapautta. Meidän tulee katsoa rahan sijasta muualle. Pois rahasta siis.

Kuten vaikkapa äsken mainitsemiini perustarpeisiimme.

Jos rahaa ei ole, ei sitä tule useinkaan paikallaan istuen ja odottaen. Usein jumiudumme paikallemme juuri siksi, kun ei ole sitä rahaa.

Tulee vähän sellainen turvaton olo, koska tarvitsisimme rahaa. Tämä on se ansa, mihin jäämme kiinni. Siitä tulee tunne, että ei pysty – ei kykene, koska rahaton. Haluamme ratkaista asian. Se on niin lähellä perustarvettamme. Sitä turvaa tarkoitan.

Olen ollut monen monta kertaa tässä tilanteessa. Sen vuoksi näen oman käyttäytymismallin ja ajatuksen, josta kaikki lähtee rullaamaan.

Taloudellisen vapauden saavutettavuus on työn ja tuskan takana, jos sitä etsitään sieltä, mistä sitä ei voi löytää. Siksi kerron tästä. Itselläni meni monta hetkeä tämän asian tiimoilla.

Haluankin, ettet kompastu samaan ansaan kuin minä. Haluan myös, että taloudellinen vapaus on ulottuvillasi nyt, eikä vasta huomenna.

Ei ole aina helppoa muuttaa omaa mieltänsä ja tekoja. Se ei kuitenkaan ole mikään mahdottomuus. Se on jokaiselle mahdollista.

Se, mitä me ajattelemme, vaikuttaa siihen, miten me toimimme. Onkin oleellista omalla kohdalla tutustua omiin ajatusmalleihin. Siellä voi olla joku, joka estää toimimasta, kuten oikeasti haluaisi.

Jos meillä esimerkiksi on nyt niitä talousmurheita ja rahattomuutta. Käytämme aikaa ja mietimme, kuinka saada lisää rahaa. Valitettavasti, se ei yleensä johda taloudelliseen vapauteen. Se on se keino pysyttäytyä samassa tilassa, kuin lähtiessä.

Jos kierrät ympyrän, lähdet ja tulet samaan paikkaan. Tässä sama juttu. Ne on niitä pieniä pyöriä, jossa kuljemme.

Toivoisin, ettei sinun taloudellinen vapautesi ole rahasta riippuvainen. Vaan, että sen sijaan, voisit poistua ympyrästä. Katsoa asiaa laajemmin.

Kuinka saavuttaa taloudellinen vapaus?

Kyllähän nyt hyvänen aika ihmisellä on lupa olla taloudellisesti vapaa. Eikö vain? 

Uskon, että ihmisten kaipuu olla tyytyväinen elämäänsä (myös tunne, että on kokonainen), on niin syvää ja suurta, että sen tavoittelu on siksi melko haastavaa.

Mutta, meillä on lupa olla vapaita, tyytyväisiä ja onnellisiakin.

Kuten aiemmin jo mainitsin, niin, taloudellinen vapaus saavutetaan elämänhallinnan myötä. Jos unelmasi on taloudellinen vapaus, toimi näin:

  1. Selvitä itsellesi, tyydytkö siihen –> mitä sinulla on.
  2. Selvitä, onko perustarpeesi tyydytetty. Oletko siis elämääsi tyytyväinen? (tarkista ainakin nämä: turvallisuus, omanarvontunto, itsetunto, itsensä tunteminen)
  3. Selvitä, toimitko arvojesi mukaisesti.
  4. Selvitä onko elämäsi tasapainossa.

Arvoanalyysi-Työkalu

Lataa Tästä:

tietokone vihko ja kuppi

Helppo keino löytää omat arvot

(sisältää arvo-sanalistan)

Näppärä työkalu NYKYHETKEN tilannekatsaukseesi

(sisältää tehtävän, jonka avulla näet välittömästi nykyhetkesi)

Arvoanalyysin avulla –> NÄET HETI oletko balanssissa & tiedät mihin panostaa.

(arvoanalyysi auttaa sinua näkemään elämäsi tasapainon ja sen kautta saat tiedon mistä on apua juuri sinun tilanteessasi. Näin vältät turhat & aikaa vievät prosessit ja saat hyödyn suoraan itsellesi.)

Palaute:

Hei! Arvoanalyysi olikin erittäin merkittävä ja hyödyllinen tapa nähdä realistinen tilanne. Oman tilanteen kartoitus herättää itsessä muutoksen halua ja motivoi mieltä toimimaan itsensä kannalta parhaiten. Kiitos tästä! 🙂

Arvoanalyysi-Työkalu

Lataa Tästä:

tietokone vihko ja kuppi

Vink!

Jos et ole koskaan sanonut ääneen asioita, joita tahdot elämääsi, tee se nyt. Sano itsellesi ääneen mitä tahdot. Puhu itsellesi ja omaan elämääsi niitä asioita, joita tarvitset, haluat ja kaipaat.

Ota rohkeasti askel ja sano ääneen se, mitä toivot. Ikään kuin, vahvistat itsellesi sen tosiasian, mikä sydämessäsi on. Sehän on totta, eikö vain?

Kokeilepa. Et menetä mitään, jos teet sen. Sano ääneen vielä jollekin tutulle tai tuntemattomalle. Ja katso mitä tapahtuu.

Parhain terkuin, Virpi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart