Unelmana uusi ura yrittäjänä

Uusi ura —> odottaa sinua. 

Sinä odotat –> uutta uraa.

Kuka siis odottaa ja ketä?

Ehkä toiminnan naisena tiedät jo kuinka toimia, mutta et vain ole vielä toiminut. Vai kuinka? Tekemällä saa ja tekemällä oppii niinpä niin.

Yrittäjyyskokemukseni jälkeen uskon voivani sanoa sinulle nyt tämän. Mitä sinun ei mielestäni kannata tehdä tässä tilanteessa:

1. Odottaa seuraavaa 10 vuotta sitä hetkeä, kun uskallat tehdä omien haaveidesi eteen jotakin. 2. Käyttää seuraavat 10 vuotta etsien ja hamuillen koko internetin tietovarasto, jotta tietäisit, mitä tekisit. 3. Lähteä suinpäin ryntäillen kohti yrittäjyyttä, koska ajattelet, että olet niiden joukossa, jotka onnistuu kerta rykäisyllä. 4. Unohtaa koko asia. 

Mitä sinun kannattaa tehdä: Itsellesi selväksi neljä edellistä askelmaa! 

Miksi? Koska uskon sen olevan sinun etusi mukaista ja edesauttaa sinua elämään omaa unelmiesi elämää. Ja toteuttaa unelmasi uudesta urasta yrittäjänä.

Unelmana uusi ura yrittäjänä

Jos siis tahdot elää unelmiesi elämää, lue tämä postaus. Jos etsit uutta uraa yrittäjänä tai uskot sen odottavan sinua, lue tämä postaus.

Tässä postauksessa nimittäin kerron sinulle todella tärkeää tietoa tuohon liittyen. Älä siis missaa näitä hetkiä.

Nämä olisin itsekin halunnut kuulla ennen omaa uutta uraani yritystaipaleella.

Haluat varmaankin olla onnellinen ja tiedät, että tuskin tulet koskaan sitä olemaan, ellet tee niin kuin unelmoit (=tahdot). Jos jäät eripuraan itsesi kanssa, sodit itseäsi vastaan ja sitä me ei haluta! Me halutaan, että olet onnellinen eikö niin!

Itse ajattelin aikoinani, etten ole ansainnut sitä onnellisuutta. Suorittaminen ja muiden miellyttäminen tuli aivan liian tutuksi. Teen vain sitä, missä muiden mielestä olen hyvä, mutta jossa en näe tulevaisuuteni uraa.

Siis mitäh. Ei näin.

Luontaisestihan me saatetaan miettiä ja voi tuntua vain yksinkertaisesti siltä, ettei se nyt ole itseä varten. Sellainen nauttiminen työstä ja näin.

Uskomukset esteenä

Suurin haaste itselläni ainakin oli muuttaa uskomus siitä, ettei ansiotonta hyvää voisi vastaanottaa. 

Tottakai voi! 

ja pitääkin minun mielestäni. Minulla meni turhan kauan aikaa tajuta tuo yksinkertainen asia.

Usein otetaan mielellään vastaan asioita, kun ne on ansaittu. Eikö? Kun teet työtä, niin tottakai otat hyvillä mielin siitä palkan.

Mutta mitenkäs on yrittäjyydessä. Sitä on itse itsensä pomo, hinnoitellaan usein oma työ (liian alhaiseksi), tehdään itse kaikki, jotta varmasti ansaitaan jos kassaan roposia kilahtaa.

Ja hei, jos uusi ura tekee sinut onnelliseksi, niin miksi ihmeessä odottelisit vielä. Jotain, jonka vuoksi voisit tuntea ansainneesi tuon mahdollisuuden.


Sinua voisi kiinnostaa myös: Elämäntapana itsensä rakastaminen – Balanssin äärellä


Mutta, mitä elämä on ilman onnea. Ilman iloa ja elämän rikkautta.

Niin, olen tuota mieltä. Myös urani/työn suhteen.

Työn ei tarvitse olla myöskään pakko työtä ja puurtamista rahan takia. Työstä voi ja myös saa nauttia.

Ja vieläpä ilman, että täytyisi luopua jostain itselle rakkaasta. Kuten vaikkapa ajasta perheen kanssa, rakkaasta harrastuksesta tai mistä ikinä, mitä pidät itsellesi tärkeänä.

Ja sitäpaitsi –> Elämä on rikasta, kun saat toteuttaa itseäsi ja elää niin kuin sydämesi sinua kovasti kehottaa.

Vai mitä olet mieltä?

Älä jää odottelemaan

Olen niin monet kerrat katsonut naisten vellomista murheessa ja kykenemättömyydessä. Seurannut, miten omat tärkeät haaveet ja sydämen toiveet jätetään toteuttamatta. Miksi? 

Koska ei uskalleta. Ei kehdata. Ei uskota, että se kuuluisi juuri minulle. Ollaan ehkä yksin sen idean kanssa ja ajatellaan sen olevan esteenä, vaikka usein se on vain tekosyy olla toteuttamatta itseään. Saatetaan pelätä ja rohkeus ei vain yksinkertaisesti riitä.  

Jäädään “odottamaan” ja siirretään niitä itselle tärkeitä asioita tuonnemmaksi. Niin kuin tulisi jokin “helpompi” ja “enemmän aikaa” olevampi elämänvaihe. Saatat ajatella: “Sitten kun lapset lentää pesästä.” 

Niinpä! Sitä saat odotella. Ja kun ne lapset lentää pesästä, niin miten voisit olla varma, teetkö sittenkään sitä mitä nyt ajattelet silloin tekevän. Ajan kulkeminen eteenpäin saattaa nimittäin viedä sinua aina vain kauemmas haaveestasi.

Sillä mitä enemmän aikaa kuluu, sitä pidempään pidät haavetta piilossa ja kynnys kasvaa. Aina vain suuremmaksi.

Päätös on sinun

Minun näkemys, kokemus ja tutkiminen asiasta onkin tämä –> Sen sijaan, että lapset muuttaisivat pesästä, tulee aika, jolloin ymmärrät, että se aika mitä odotat ON, kun PÄÄTÄT SEN. Siitä olen melko varma. 

Miksikö? Koska olen omin silmin todistanut ihmisten tekevän & toimivan näin. Mukaan lukien minä. 

Olen myös huomannut, että me naiset ja äidit, me osaamme “uhrautuvaisesti” laittaa muiden tarpeet omien tarpeiden edelle, paremmin kuin kukaan muu. Se jos joku on jotain! 

Ikään kuin tekisimme palveluksen. Olemme hyviä, kun ajattelemme muita, emmekä itseämme. Emme halua olla itsekkäitä ja liehitellä omilla saavutuksilla. Jotkuthan selvästi tekee niin, mutta ei me äidit.Me keskitytään olennaisiin, eli lapsiin ja muihin.

Juupa juu.


Sinua saattaisi kiinnostaa myös: Koetko rakkautta silloin, kun joku tarvitsee sinua? Kyse voi olla tästä


Älä seuraa sivusta vaan toimi

Jospa palaisimme maanpinnalle. Olisiko aika myöntää, että itseasiassa tämä ei ole koko totuus, vaan pikemminkin näkökulma siihen, miltä tuntuu katsoa vierestä, kun muut tekee, sillä välin kun itse ei tee. Kyllä se sydämestä ottaa, aivan varmasti. 

Onneksi, siis onneksi, on mahdollisuus lopettaa sivusta seuraaminen ja päästä toimintaan käsiksi myös ihan itse. Täytyy vain ylittää ajatus siitä, että et ehtisi, viitsisi, jaksaisi, haluaisi tai pystyisi siihen.

Tai mikä hurjempaa, ajattelu siitä, että joku muu on kuitenkin parempi kuin sinä. Sehän ei ole totta.

Me kaikki olemme täysin saman arvoisia ja samalla viivalla. Jokainen on hyvä siinä missä on. Monet on lisäksi hyviä täysin samoissa asioissa.

Sinä ensin

Itse toimintahan ei vaadi aikaa tai rahaa sen kummemmin kuin mikään muukaan touhuaminen. Ja sanon vielä ihan varmuuden vuoksi, että kyllä, se on sinun parhaaksesi, usko pois. Se tekeminen meinaan.

Se, että teet asioita itsesi hyväksi. Oma hyvinvointisi edellä ja ennenkaikkea omat arvot visusti selkeinä.

Sinun onnellisuutesi on sen arvoinen. Se on tärkeää! ja se on sinun läheisillesikin tärkeää!

Kun teet elämästäsi oman näköisen ja mielekkään, sinun ympärilläsi olevat ihmiset voivat paremmin. Niin se vain on.

Kun pidät huolta itsestäsi, voit pitää huolta muistakin. Mutta vasta, kun olet tehnyt oman hyvinvointisi eteen tarvittavat muutokset, jos niitä on. Tähän väliin kliseinen mutta järkevä sanonta siitä, että laita happinaamari ensin itsellesi.

satsaa itseesi

Kuinka se tapahtuu?  

No ottamalla härkää sarvista tietysti. Tekemällä se kauan odottamasi päätös. 

Päätös lähteä muuttamaan omaa elämäänsä kohden sitä, mitä sinä haluat. Ei enää muiden mielen mukaan, vaan sinun mielesi mukaan. Sinun vuoksesi, sinua varten! Kohti elämän kestävää onnellisuutta! Eikö?

Monet mahdollisuudet yrittäjänä

Olet saattanut pohtia uutta uraa jo jonkun aikaa. Ehkä mietit juuri yrittäjyyttä, koska se on

  • kiinnostavaa
  • mahdollistaa luovuuden ja omannäköisyyden
  • antaa kaipaamaasi vapautta

Kaikkea sitä, mitä juuri nyt arkeesi kaipaisit. Haluaisit. Ehkä jopa tarvitsisit.

Yrittäjyys on tarjonnut arkeen minulle lisäksi esimerkiksi näitä asioita:

  • hallinnantunnetta
  • merkityksentunnetta
  • arvostuksen tunteen
  • onnistumisen tunteen
  • riittävyyden tunteen

Elämässä toki moni muukin asia voi tarjota ja tarjoaakin näita tunteita. Yrittäjyys on kuitenkin yhtenä näiden joukossa.

Yrittäjyys on työtä, se on elämäntapa, se on juuri sitä, mitä kukin kokee sen olevan.

Yrittäjyys voi olla myös polku, jonka kautta kuljetaan opiskelujen pariin. Ja sieltä taas takaisin. Minullekin esimerkiksi kävi näin. Tällähetkellä opiskelen Hyvinvointialan yrittäjyyteen tutkintoa.

Ikinä ei siis tiedä mihin asiat johtaa, kun vain päätetään kulkea eteenpäin.

Kulje siis rohkeasti eteenpäin ja tee päätös. Kaikki tekeminen on aina vain päätöksen päässä.


Aloita tutkimismatka itseesi & lataa itsellesi Työkirja, joka auttaa sinua itsesi löytämisen matkalla ja saat tehtäviä itsesi kehittämiseen. Sisältää tehtäviä itsesi löytämisen tueksi, myös arvoanalyysin!

Huolehdi itsestäsi – Tehtäviä itsensä löytämiseen


Ja lempeästi sanon, päätökset on vain päätöksiä. Itse päätös ei ole kovin vaikeaa tehdä. Vaikeaa asioista tekee se, mitä päätöksestä kuvitellaan seuraavan.

Ja mitäpä huonoa siitä voisi seurata, jos kuljet kohti omia unelmiasi. Kohti omia tavoitteitasi ja päämääriäsi. Kohti vapautta.

Kohti uutta uraa yrittäjänä.

Tuskinpa mitään.

Kirjoita nyt vuorostasi minulle kommentteihin. Mitä ajatuksia tämä postaus herätti sinussa? Oletko ajatellut näitä asioita? Palan halusta kuulla mietteitäsi.

Niitä odotellen, Virpi

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart