Unelmat kulkevat kanssamme. Entä jos ne odottavatkin sinua?

Onko sinulla omia unelmia? Oletko jo toteuttanut haaveesi vai unelmoitko parhaillaan?

Joskus unelmia lähdetään toteuttamaan turhan nopeasti. Vaikka unelmia on ihana tavoitella ja mennä niitä kohti, on monia joiden haaveet jäävät siihen, kun ajetaan karikolle ensimmäisessä risteyksessä.

Joskus unelmien kanssa voi käydä niin, että ollaan lähdetty liikeelle ja alettu tavoittelemaan turhan suuria. Sitten epäonnistutaan ja lyödään hanskat tiskiin.

Onko sinulla käynyt niin? Silloin tavoitteet on maltettava laittaa hieman alemmalle tasolle. Ja tietysti, otettava uusiksi.

Tai sitten lähdet liikkeelle ja turhaudut, koska oikotietä päätepysäkille ei ollutkaan.

Minulle on esimerkiksi käynyt juuri näin. Lähdin aikoinaan tavoittelemaan pitkäaikaista unelmaani ja vastoinkäymiset olivat liian suuret. Jätin haaveet sikseen ja jatkoin normaalia elämää.

Unelmat kulkevat kanssamme, eivät ne kuole

Se mitä opin tuosta on se, että unelmia ei voi kuolettaa. Niitä ei voi vain laittaa pois ja unohtaa, sillä unelmilla on tapana kulkea kanssamme. Toteutat niitä tai et.

Unelmat kulkevat kanssamme, eikä niitä kannata juosta pakoon. Ne ovat sinun parhaaksesi. Ne ovat puolellasi.

Unelmat kulkevat kanssamme tarkoituksen vuoksi. Ne hyödyttävät sinua. Ne tuovat mukanaan sen, mitä juuri sinä tarvitset.

Onhan se ikävää kun epäonnistuu oman unelman tavoittelussa. Itselleni silloin, se sai kokemaan sitä tunnetta, ettei minun ole tarkoituskaan elää niitä. Ne eivät olleetkaan minua varten. Sitten harmittelin sitä, etten saavuttanut heti mitä lähdin hakemaan.

Kun pienestä asti on kantanut omaa unelmaansa niin aikuisena jo tuntuu, että voi kunpa se olisi jo totta. Olisinpa edes hieman lähempänä sitä, joka saa sydämeni syttymään ja jonka unelmointia en voi lopettaa.

Olisi niin paljon helpompaa, jos unelma jättäisi rauhaan. Vaan kun eihän se jätä. Joten, olisiko parempi, että kuitenkin tutustuisit unelmiisi.

Lue myös: Oman elämäntehtävän kirkastuminen – Näin pääset kiinni omaan juttuusi

Tutustu unelmiisi

Pääset siis lähelle unelmiasi hetkessä, kun tunnet itsesi ja unelmasi. Ja pian unelmasi ovat totta. Tämä on siis se nopein tie päätepysäkille (joskaan, ei onneen ole oikoteitä).

Et voi kuitenkaan rynnätä suinpäin sinne tänne, ajattelematta mitä teet, miten teet ja milloin teet. Kun teet pohjatyöt hyvin ja sitten lähdet liikkeelle kunnon suunnitelmalla, on onnistuminen takuuvarmaa.

Sen vuoksi onkin tärkeää, että ymmärrät omia unelmiasi. Kun ymmärrät unelmiasi –> toteutuskin on mahdollista.

On siis itsestäsi kiinni, kuinka suhtaudut unelmiisi. Voivatko ne olla sinulle totta ja menetkö niitä kohti.

Monesti ei malteta istahtaa alas ja tehdä sitä pohjatyötä. Olisihan se kieltämättä kovin ihanaa, jos vain voisi sukeltaa omaan unelmaansa. Alkaa suoraan elämään sitä vaihetta, kun kaikki esteet on ylitetty ja vastoinkäymiset loppuneet. 

Kuitenkin totuus on hieman toisenlainen. Vaikka voimme elää unelmaamme todeksi, on hyvä muistaa, että vastoinkäymisiä tulee läpi elämän. Ne koskevat myös unelmia.

Joskus unelmista kuvitellaan liikaa. Tai ollaan tehty unelmista jotain, mikä on vaikeaa ja lähes mahdotonta. 

Ei se kuitenkaan ihan niinkään ole. Unelmasi ovat tarkoitettuja ja ne ovat sinua varten. Ne ovat unelmiasi, jotka odottavat, että teet päätöksen niiden suhteen. Ne ovat siinä koko ajan. 

Anna unelmillesi aikaa ja mahdollisuus! 

Suunnittele, tavoittele ja toteuta 

Unelmien yksi tärkeimpiä asioita on suunnittelu, tavoittelu ja toteutus. Nämä ovat niitä, joita ilman unelmat eivät todeksi tulekaan. Se on itseasiassa aika ihana ajatus. 

Siinä huomaa, kuinka unelmat ovat tärkeitä. Unelmat on jotain, mitä varten on valmis tekemään paljon. Siinä ollaan valmiita myös tarvittaessa luopumaan asioista. Sitä halutaan sydämen pohjasta.

Avain asioiden onnistumiseen on sinussa. Olet avain itse siihen, josta unelmoit. Sinun tulee vain ottaa käyttöön tuo avain itsessäsi.

Olenkin siis täysin samaa mieltä esimerkiksi Rachel Hollisin kanssa siitä, miten tärkeää on suunnitella ja asettaa tavoitteita. Tuohon perustuu myös oma menetelmäni, josta kerron kohta lisää.

Unelmien toteutus lähtee suunnittelusta. Suunnittelu on kaiken perusta ja pohja. Tavoittelu sen sijaan on toinen vaihe, joka on itse toimintaa –> kohti tavoitteita. Tavoitteita asetetaan, jotta voisit elää unelmiasi todeksi. Toteutus on kolmas vaihe ja se on suunnitelman viemistä käytäntöön.

Jos mietitään nyt vaikkapa juuri tätä hetkeä. Kohdallasi tämä voisi näyttää vaikkapa tältä (paperilla):

  • Suunnittelu = Unelmien eläminen
  • Tavoittelu = Miten teen unelmistani totta
  • Toteutus = Etsin ratkaisun netistä

Käytännössä siis. Jos tuo olisi tilanteesi, niin kun olet nyt siinä, saat tästä artikkelista tarvittavan tiedon. Seuraava vaihe olisikin luonnollisesti ottaa seuraava askel. Ottaa se askel, joka saattaa pelottaa ja tuntua turhan vaikealta ja työläältä. Askel, jota siirrät päivästä toiseen, ehkä vuodesta toiseen, kuten minä tein.

Koska uskon kyllä, että tiedät jo tarpeeksi unelmista toteuttaaksesi ne. Etsit vain sitä viimeistä palaa. Helpotan hieman ja annan sen palan sinulle seuraavaksi.

Avain onnistumiseen 

Vuosien aikana minulle nimittäin tapahtui  jotain sellaista, joka sai minut ymmärtämään juuri tuon saman ytimen unelmista.

Ensiksi tietysti huomasin, kuinka unelmat ovat aina mukana. Ne eivät lähde, vaikka miten pyristelisi pakoon. Unelmat kulkevat kanssamme tosiaan, menimme minne tahansa.

Myöhemmin ymmärsin mikä se avain on, missä se on ja kuinka sitä käytetään. Ja nyt olen unelmia toteuttanut jo tovin.

Itse olen suuri unelmoitsija ja nykyään ajattelenkin näin: ”Tuli vastaan mitä tahansa, unelmista en luovu. Haluankin, että unelmat kulkevat kanssamme aina.”

Matkalla olen löytänyt omat voimavarani. Unelmat toivat esiin ne voimavarat, joita tarvitsin ihan arjessakin. Tämä ei varmaan olisi sinullekaan pahitteeksi. Vai mitä sinä olet mieltä jos arjessasi olisi:

  • enemmän vapautta
  • tilaa tärkeille asioillesi
  • taloudellista riippumattomuutta
  • iloa & valoa
  • energiaa

Kysyn tätä, koska itse en voinut kuvitellakkaan, että unelmat mahdollistavat kaiken sen, mitä ne ovat mahdollistaneet. Niiden avulla olen löytänyt itsestäni niin paljon uutta ja vanhaakin tietty. + Kaikki se, mitä olen saanut elämääni & arkeeni. En vaihtaisi sekuntiakaan.

Ne ovat juuri niitä asioita, joiden avulla olen kyennyt toimimaan koko potentiaalillani. Unelmat sisältävätkin juuri niitä asioita, joita sinussa itsessäsi luontaisesti on.

Siksi unelmia kohti kulkeminen on tarpeellista & tietysti vain ja ainoastaan sinun parhaaksesi.

Kuten tiedät, niin helposti rupeamme ajattelemaan, ettemme ansaitse kaikkea sitä, mitä tavallaan sydämessäsi kuitenkin tiedät unelmien tuovan sinun elämääsi ja jotka kyllä kuuluvat sinulle. Sydän sen kertoo.

Itse ajattelin esimerkiksi näin: ”Tämä on täysin mahdotonta. Ettäkö minun unelmistani tulisi joskus totta… mikä minä olen mitään toteuttamaan.”

Mutta nyt, voin huojentunein mielin todeta vain, että kaikilla on mahdollisuus toteuttaa omat unelmansa.

Ota askel kohti unelmiasi

Aina on hyvä aika unelmille. Kun unelmat kulkevat kanssamme, voimme siis koska tahansa ottaa askeleen eteenpäin –> kohti omia unelmia.

Itse käytän tähän omaa menetelmääni. Sen avulla olen säästänyt aikaa ja vaivaa. Kyseessä on matalankynnyksen menetelmä, jonka avulla unelmat ovat askeleiden päässä vaivattomasti.

Tein tämän itseasiassa alunperin itselleni. Tämän kaavan mukaan teen oikeastaan kaiken. Itse käytän omaa raakaversiotani nykyään sellaisissa tilanteissa, joihin tarvitsen selkeyttä ja helpotusta. Tämän tekniikan avulla olen mm. kirjoittanut e-kirjan, perustanut yritystoiminnan, tehnyt videoita, tehnyt nettisivuja ja verkkokurssin, sekä paljon muuta.

Käyttämällä menetelmää asiat ei jää unelmasi vain unelmiksi. Niistä tulee totta!

Toivotankin sinulle:

Rohkeutta ja Kärsivällisyyttä Unelmiesi Suunnitteluun! Kokeile miten sinä toimit omassa elämässäsi aina kun menet tavoitettasi kohti. Ehkä siinä piilee ratkaisu sinun unelmiesi elämään.

Ole avoimin mielin ja uskalla unelmoida! Olkoon jokaisen elämä eläjänsä näköinen!

Ota oma askeleesi kohti unelmia. Nyt haluaisin kuulla mielipiteesi. Mitä olit mieltä postauksesta. Kommentoi alle, jutellaan lisää!

Terkuin,

Virpi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart